Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, dar gelirli kadınların istihdama katılmalarını sağlamak için çalışan Mikrokredi Ofisi'ne müjde verdi. Başkan Zolan, "Sizler işyeri açacak kardeşimizi bulun 'para yok' diye bir sıkıntınız olmayacak. Bakanımız başta olmak üzere bizler hep beraber sizin için tüm imkanları seferber edeceğiz" dedi. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, dar gelirli kadınların küçük sermayelerle işyeri kurmalarını sağlayan Mikrokredi Ofisi için tüm imkanları seferber edeceklerini söyledi. Mikrofinans Kurumu'nun hazırlayıp GEKA'nın desteklediği, Bir İş Kurmak, Bir Hayata Dokunmak Projesi Tanıtım Toplantısı ve Kredi Dağıtım Töreni, Denizli Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Denizli Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, davetliler ve çok sayıda kadın girişimci katıldı. Mikrokredi Aydın Bölge Müdürü Demet Pilevneli, proje ile 90 günde Aydın, Denizli ve Muğla'da 13 bin kadına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, insanların kendi ayakları üstünde durması için yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu kaydederek, Denizli Büyükşehir Belediyesi Mikrokredi Ofisi'nin kuruluşundan bahsetti. Başkan Zolan, "Mikrokredi, balık vermekten ziyade balık tutmayı öğreten bir proje. İnsanlara destek olan, onları meslek sahibi yapacak, insanların kendi ayakları üzerinde durmasına katkı yapacak bir proje mikrokredi" dedi. İşin asıl kahramanı olarak nitelendirdiği kadınlara teşekkür eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Bizler sadece bu işlerin önünü açtık elimizdeki imkanları bu projeye aktarmaktan çekince etmedik, geri adım atmadık. Daha fazla ihtiyaç varsa her zaman vermeye hazırız dedik."

Para sıkıntısı olmayacak

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İnşallah sizler mutu olduğunuz zaman bizlerde mutlu olmaya devam edeceğiz. İşte şehrimiz o zaman mutlu olacak. Biz üretmeliyiz, biz çalışmalıyız, hem kendimizle hem şehrimizle övünmeliyiz. Tüm Denizli'deki insanlar mutlu olmalı, bunu istiyoruz. Mutlu olmak için ne tür destek verilmesi gerekiyorsa biz hazırız" dedi. Mikrokredi için ihtiyaç durumunda Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ilave kredi desteği vereceğini müjdeleyen Başkan Zolan, "Sizler işyeri açacak kardeşimizi bulun 'para yok' diye bir sıkıntınız olmayacak. Bakanımız başta olmak üzere bizler hep beraber sizin için tüm imkanları seferber edeceğiz" diye konuştu. Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak da, mikrokredi projesinin kendilerini her zaman çok heyecanlandırdığını belirterek, "Çok küçük bir miktarla başlayıp sonrasında vergi mükellefi olan ve yanında bir çok kişi istihdam eden bir çok kadınımız olmuştur. Mikrokredi aile bütçesine destek olmak isteyen hanımefendilere ciddi bir katkı sağlıyor" dedi. Konuşmaların ardından kredi dağıtım törenine geçildi. Protokol üyeleri girişimci kadınlara temsili çeklerini verdi.