Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Irak’taki gelişmelerin olumsuz etkisine rağmen ihracatın artmaya devam ettiğini söyledi. 
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi. Haziran ayında Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracatın arttığını kaydeden Kocasert, "Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9’luk artış oranı ile 187 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ocak-Haziran döneminde DENİB tarafından yüzde 15 oranında artışla 1 milyar 162 milyon dolarlık ihracat kayda alındı" dedi. 
Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, Denizli merkezli firmaların Haziran ayındaki ihracatının yüzde 12 oranında artış göstererek 269 milyon dolara ulaştığını anlatan Kocasert, şöyle konuştu: "Bu performansla Denizli, en fazla ihracat gerçekleştiren 10 il arasında İzmir’in ardından ikinci oldu. Ocak-Haziran döneminde TİM verilerine göre Denizli’nin ihracatı 1 milyar 637 milyon dolar olarak gerçekleşti ve bu yüzde 11 oranında artışa karşılık geliyor. DENİB rakamlarındaki ve Denizli toplam ihracat performansındaki artış oranları, ülke genelinin ihracat artış oranının üstünde seyretmeye devam ediyor." 
Irak’ta yaşanan gelişmelerin ekonomiyi olumsuz etkilediğini ifade eden Kocasert, sözlerine şöyle devam etti: 
"Irak’ta yaşanan gelişmeler ve IŞİD’in Musul’u ele geçirmesi, ülkemizin Irak’a olan ihracatını olumsuz etkiliyor. Haziran ayında Irak ülkemizin en fazla ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında ikincilikten üçüncülüğe geriledi. Öyle ki, Irak’a olan ihracatın normal seyrinde devam etmemesinin ihracat artışına olumsuz etkisi 2,5 puan oldu. Irak’ta kısa zamanda huzur ortamının oluşmasını temenni ediyoruz."
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Merkez Bankası’nın faiz indirimine devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.