“Bir annenin mutluluğu, gülümsemesi o ülkenin de gülmesi refaha kavuşması demektir” diyen Başkan Filiz; Anneler Günü sebebiyle  yayımladığı mesajında devamla şu sözlere yer verdi:
“Yüce kitabımızın 'onlara öf bile demeyin' diye emrettiği; Peygamberimiz’in “Cennet anaların ayakları altında serilidir" diye dikkat çektiği annelik; Kutsaldır, sevginin, şefkatin, merhametin, gücün, savunmanın, gönlün, muhabbetin sembolüdür.

Çocukları söz konusu olduğunda hiç bir zorluktan yılmayan, onların mutluluğu, sağlığı ve en iyi şekilde yetişmesi için hayatları boyunca mücadele eden annelerimiz, ailenin temel direği, güçlü yarınların kurucularıdır. Her zaman kalbimizin başköşesinde yer alan, güçlü duruşlarıyla fertlerin ve toplumların ayakta kalmasına büyük oranda destek olan annelerimiz bizler için önemlidir. 
Çocuklarının ilk yol göstericisi olan annelere, en iyi imkanları sunmak, kendilerini her bakımdan geliştirmeleri için gerekli ortamları hazırlamak, sosyal yaşamda daha etkin rol üstlenmelerini sağlamak, yetiştirecekleri nesillerin mutluluğu için temel şartlardan biridir. 

İşte bu yüzden AK Parti olarak bütün imkânlarımızla annenin, ailenin ve toplumun güçlenmesine çalışıyoruz. Kız çocuklarımızın eğitiminden engelli çocukların okumasına, eşini kaybeden kadınların maaş almasından şehit annelerine kadar anneyi, aileyi ve toplumu koruyan sosyal politikalarımızı geliştirerek sürdüreceğiz.

Anneler günü nedeniyle özellikle devletimizin bölünmez bütünlüğü için mücadele verirken, mertebelerin en yükseği olan şahadet mertebesine ulaşan kahramanlarımızın anneleri başta olmak üzere tüm annelerin  ellerinden saygı ve sevgi ile öpüyor, sadece anne olan değil, yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınlarımızın "Anneler Günü"nü kutluyorum. Hayata gözlerini yummuş tüm anneleri de rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Bu anlamlı günün birliğe, beraberliğe, nice güzelliklere vesile olmasını ve her günümüze yayılmasını diliyorum.”