Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) yönetim kurulu üyeleri, Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer’i ziyaret etti.
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Başkan Özer, sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek, bu kuruluşların özellikle son 10 yılda Denizli ve Türkiye için önemli çalışmalara imza attığını dile getirdi. Denizli'ye katkı sağlayacak projelerde sivil toplum kuruluşlarıyla her zaman işbirliğine hazır olduklarını belirten Özer, Denizli Ticaret Odası olarak Denizli için öncü olmayı prensip edindiklerini ifade etti. Başkan Özer, “Bizler, yeniliklere yenilik katmayı ana amaç edindik. Biz Denizli için başarılı projeler üreten tüm kuruluşlara kapımızı her zaman açık tutacağız. Bu bağlamda sizlerle de ortak projelere imza atmaya ve Denizli adına sıkıntıları gidermek için ortak çalışmalara imza atmaya hazırız.” şeklinde konuştu.
DEİM Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Demirten,  derneğin geçtiğimiz mart ayında kurulduğunu belirterek, “Denizli’de aktif olarak inşaat müteahhitliği yapanları bir çatı altında toplamayı hedefledik. Böylece mevcut çok değerli sivil toplum kuruluşları içinde müteahhitler de yerini almış oldu.” dedi. inşaat müteahhitliği mimar ve mühendislerin hizmet yetki ve sorumluluklarının karmaşa içinde olduğunu, herhangi bir meslek gurubunda faaliyet gösteren veya hiç mesleği olmayan bir kişi inşaat sektörüne adım atabildiğini aktaran Demirten, “İnşaat müteahhitliği kurumsallaşarak teknik kadro oluşturulmalıdır. Başka meslek guruplarının, gereken şartları oluşturmadan inşaat müteahhidi olmalarına izin verilmemelidir.  Yeni kurulacak müteahhitlik şirketlerine mimar ve mühendis zorunluluğu getirilmelidir. Mimar ve mühendislerin mezun olmaları ile hemen her yetkiye sahip oldukları anlamına gelmemeli belirlenen sürelerde kurum inşaat şirketleri veya resmi teknik kurumlarda fiilen çalışarak yetkinlik yeterlilik belgesi temin etmeleri sağlanmalıdır.” diye konuştu. Demirten, bu konuların çözümü için firmalar olarak mensubu oldukları Denizli Ticaret Odası’nın desteğine ihtiyaç duyduklarını sözlerine ekledi.