İZMİR (CİHAN)- Aralarında İzmir-Alaçatı, Erzurum Olur Ilıkaynak Termal, Samsun Vezirköprü ve Bafra, Bursa Dağyenice Termal'in de aralarında bulunduğu 9 alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın önerisiyle 'Turizm Merkezi' olarak ilan edildi.
Bakanlar Kurulu, İzmir Alaçatı Mersin Körfezi, Trabzon-Giresun Sis Dağı, Balıkesir Balya Şifa Termal, Bingöl Ilıcalar Termal, Bursa Dağyenice Termal, Erzurum Olur Ilıkaynak Termal, Sivas Kaklım Balıklı Kaynak Termal, Samsun Vezirköprü ve Samsun Bafra-Kolay'ı turizm merkezi olarak ilan etti. Trabzon-Giresun Sis Dağı Turizm Merkezi ile İzmir Alacatı Mersin Körfezi Turizm Merkezi'nin de aralarında olduğu 9 alan, turizm merkezi olarak ilan edildi.
Artvin Kafkasör Turizm Merkezi ile Mersin Tarsus Gülek Karboğazı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nin sınırları yeniden belirlenirken, Elazığ-Tunceli Fırat Havzası ise Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi oldu.
Bazı alanların, Turizm Merkezi ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi olarak ilanı hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, sınırları belirlenen 9 alan turizm merkezi olarak tespit edilerek ilan edildi.
Ayrıca, Artvin Kafkasör Turizm Merkezi ile Mersin Tarsus Gülek Karboğazı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nin sınırlarında değişikliğe gidilirken, Bakanlar Kurulu Kararı'yla Elazığ-Tunceli Fırat Havzası ise Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi.
CİHAN