HABERDENİZLİ.COM

DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu yaptığı acıklamada şu ifadeleri kullandı. Memişoğlu, "Ağustos ayında yüzde 6,5 oranında azalış ile 12,4 milyar USD düzeyinde gerçekleşen ülkemiz ihracatı, Ocak-Ağustos döneminde ise yüzde 5,3 oranında artarak, 109 milyar USD'ye ulaştı. Diğer taraftan, Ağustos ayında tatil nedeni ile ortaya çıkan azalışın Eylül ayında güçlü bir şekilde telafi edileceğini umuyoruz"dedi.

Denizli İhracatı Ocak-Ağustos Döneminde % 14 Arttı...

Denizli olarak da, ülkemiz ihracatında ulaşılan rakamlar ve ihracatta yakalanan başarıya benzer bir performans sergilediğimizi ifade etmek mümkün.

Denizli İhracatçılar Birliği üyelerince DENİB üzerinden yapılan ihracatımız, yılın ilk 8 aylık döneminde yüzde 5,4 oranında artarak 1,7 milyar USD’ye ulaştı.

Ağustos ayında ise, DENİB ihracatı yüzde 9,5 azalış ile 203 milyon USD dolar olarak gerçekleşti.

TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatının Ocak-Ağustos döneminde yüzde 14 oranında arttığını ve 2,2 milyar USD’nin üzerinde gerçekleştiğini görüyoruz. Ağustos ayında ise, Denizli ihracatında artış yüzde 6’lık düşüş ile 266 milyon dolarlık ihracat değerine ulaşıldı. Bunun akabinde 2018 yılının geride bıraktığımız döneminde artan ihracatımızın, yıl boyunca ülkemiz ekonomisine olumlu katkısını sürdüreceğini ve ülkemiz ihracatının yıl sonu hedeflerine adım adım yaklaştığını görebiliyoruz. ifadelerini kullandı.