Hyundai Assan Yurtiçi Satış ve Satış Sonrası Genel Müdürü Ümit Karaarslan, otomotiv pazarının yüzde 6’sına sahip Hyundai’nin 2011 yılında 49 bin 5 araç sattığını 2012 yılında ise yurt genelindeki 74 bayii aracılığı ile 50 bin adet araç satmayı hedeflediklerini söyledi. Bayii ziyareti için Denizli’ye gelen Hyundai Yurtiçi Satış, Satış Sonrası ve Pazarlama Genel Müdürü Ümit Karaarslan, Turkuaz Hyundai Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Yaşar ve Genel Müdür Yavuz Selim Yaşar ile görüştü. Görüşmede Satış Sonrası Bölge Müdürü Tamer Tanır, Bölge Satış Müdürü Emre Özdemir’de hazır bulundu. 2012 yılında yoğun olarak müşteri memnuniyeti odaklı bir çalışma sistemi içinde olacaklarını belirten Genel Müdür Karaarslan, 2013 yılında müşteri memnuniyetinde Türkiye’de 1. sırada 2015’te de pazarda yüzde 10’a sahip olacaklarını belirtti. 2012 yılının ilk altı aylık döneminde mevcut ekonomik veriler, Türkiye’nin büyüme hızı ve devletin cari açığa yönelik alacağı tedbirler nedeniyle otomotiv pazarında daralma yaşanabileceğini vurgulayan Genel Müdür Karaarslan, “Yeni yılla birlikte Avrupa da devam eden krizinde etkisi ile pazarda bir daralma olsa da, geçen yıldan fazla araba satışı yapmayı hedefledik. Yaşanan daralmanın yılın ikinci yarısından itibaren ortadan kalkmasını bekliyoruz. Türkiye’de otomotiv satışlarının yüksek seyretmesi, politik ve ekonomik istikrarından kaynaklanıyor. Türkiye ekonomisinin son yıllarda yaşadığı olumlu gelişmeleri de siyasi istikrardan kaynaklanıyor” dedi.

Yeni modeller çıkacak

Hyundai’nin dünyada en fazla büyüyen otomotiv markası olduğunu, yeni modellerinde sunulmaya devam edeceğini belirten Genel Müdür Karaarslan, “Hyundai İ30 modeli tanıtıldı. Sırada İ40 ve Santefe 4x4 modelimiz var. Bu modellerle bu yıl içinde tanıtılacak ve müşterilerimize satışına başlanacak. Satış ve satış sonrası hizmetlerin daha etkin ve daha müşteri memnuniyeti odaklı olması için bayileri ziyaret ediyorum. Hyundai kullanan, servislerimizden yararlanan müşterilerimizle ilişkilerimizi daha sıkı tutacağız. Onların araçları ile ilgili yeni araç satımı veya model yükseltme çalışmalarımız olacak. Bunun yanında müşterilerimizi evlerinden alıp evlerine bırakma, büyük alış veriş merkezlerine park etmiş araçlara bulunduğu yerde chekup yapma, seyahate çıkacak müşterilerimizi havaalanlarına bırakarak araçlarının servis hizmetini yapma gibi farklı çalışmalarımız var. Son 1,5 yılda 150’den fazla ödül almış Hyundai’nin hedefi 2013 yılında müşteri memnuniyetinde 1 numara olmaktır” diye konuştu.
Pazar payını arttıracağız

Yeni modeller, farklı kampanyalar marka imajı ve ürün imajına yapılacak yeni yatırımlarla 2015 yılında Pazar payını yüzde 6’dan yüzde 10’a çıkaracaklarını anlatan Genel Müdür Karaarslan, “Accent Blue, Elantra, i30, i40 gibi modellerin satışı bu yıl daha ağırlıklı olacak. Gelecek yıldan itibaren bu yeni modellerin etkisi ile daha yüksek satış hedeflerine ulaşacağız. Orta vadede Hyundai olarak, yapacağımız çalışmalar ve yeni otomobillerin getireceği ivme doğrultusunda Türkiye’de sürdürülebilir büyümeyi sağlayarak, 2015 yılında yüzde 10 pazar payına sahip olmayı hedefledik. Bayilerimizle de bu konuları görüşüyoruz. Kütahya, Afyon ve Uşak bayilerimizle çok olumlu görüşmeler yaptık. Denizli’deki başarılı bayiimizle de faydalı bir toplantı yapacağız. Bayi ziyaretlerimiz ve gezilerimiz devam edecek.” Diye konuştu.