Acıpayam Şoförler Odası hizmet binasında yapılan toplantıya, Vergi Dairesi Müdürü Uğur İnan, Acıpayam Şoförler Odası Başkanı Fahrettin Afşar, Vergi Dairesi personellerinden Yıldıray Kaya ve vatandaşlar katıldı.

Devletin başlatmış olduğu hurda araçlarla ilgili teşvik çalışmaları ve bu konuda yapılacaklar ile ilgili bilgi veren Vergi Dairesi personeli Yıldıray Kaya, 90 model ve öncesi hurda teslim şartında kamyonet, kamyon, çekici, otobüs ve minibüs gibi araçları kapsadığını belirterek, bu araçların dışında kalan otomobil, motosiklet ve diğer araçların, vergi borçlarına karşılık, emniyetten alınacak yazı ile İl Özel İdarelerine teslim edebileceklerini söyledi. Hurda araç teslim edilebilecek yerlerin Türkiye çapında İzmir Aliağa, Kocaeli Seymen ile Kırıkkale Hurda Müdürlüğü olduğunu kaydeden Kaya, "Araç vasfını kaybetmiş araçlar ve kayıp araçlar için vergi borcu anaparasının dörtte birinin ödenmesi şartıyla hurdaya ayırma imkanı getirilmiştir. Vatandaşa, ortalama kilo başına 1 lira verilerek hem vergi borçları siliniyor, hem de hurda parası veriliyor." dedi.

Kaya, yasanın uygulama süresinin 2013 yılı sonuna kadar devam edeceğini belirterek, hurdaya ayrılacak araçlar için kamu hacizleri dışında başka rehin ya da haczin olmaması gerektiğini söyledi.