Birleşik Emekliler Derneği Denizli İl Temsilcisi ve Türk Emekli-Sen Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, emeklilerin bugün yoksulluk sınırının altında hayat mücadelesi verdiğini söyledi. 30 Haziran Emekliler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Yılmaz, günlerini her türlü yokluğa, sefalete, açlığa, hastalığa, maaş ve hastane kuyruğuna rağmen kutlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Türk emeklisinin, yıllardan beri Ab ülkelerindeki emeklilerin hayat standartlarının çok gerisinde kaldığını belirterek, “Emekliler, hastanelere yatak parası yerine otel ücreti ödemekten yorgun düşmüştür. Emeklilere promosyon bile çok görülmektedir. Emekliler, mahkeme kapılarında sürünmektedir. Açlık sınırının altında maaş alan bu insanlara, normal geçim şartları içinde hayatını sürdürecek kadar maaş verilmelidir. Birleşmeyen, biraraya gelemeyen, teşkilâtlanıp hakkını, hukukunu aramayan, kaderci anlayışa teslim olan emeklinin de bu işte çok payı olsa gerek. Bir olup haklarını aramayan emeklilerin promosyon talebi bile hâlâ düzenlenmedi.” dedi.

Hayat şartlarının her geçen gün ağırlaştığını ve sağlıklarının bozulduğunu söyleyen Türk Emekli-Sen Şube Başkanı Yılmaz, “Adaletsiz gelir dağılımı, düşük maaş ve vurdumduymaz politikalar sonucunda, emekli olunca mutlu günler geçirmek hayallerimiz suya düşmüştür. Emekliler daha fazla ezilmemek, haklarını korumak için mutlak surette örgütlenme yolunu seçmelidir. Birleşmeyen, biraraya gelmeyen, hakkını, hukukunu aramayan emekliler olarak hastanelerde hâlâ ortez, protez parası veriyoruz, hâlâ otel parası veriyoruz, hâlâ ilâç alırken fark ödüyoruz. Emekliler, iktidardan sendika kurma hakkının verilmesini istemektedir. Sendika kurulduğu takdirde emeklilerin hak arama mücadelesi yasal zemine oturmuş olacaktır. Emekli arkadaşım teşkilatsız olunca, bir olmayınca, toplu olmayınca, ülkeyi yönetenler emeklileri hiç dikkate almıyor.” diye konuştu.