TKDK Denizli il Koordinatörlüğü, AB kaynaklı desteklerden faydalanmak ve yatırım yaparak harcamalarının yüzde 50’sini hibe olarak almak amacıyla başvuran girişimcilerin durumu düzenlenen toplantıyla paylaştı. Kurum binasında gerçekleşen  toplantıya Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, TKDK Denizli İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim katıldı.  

DENİZLİ’YE HİBE AKTI
 Yetim, ilk olarak katılımcılara bugüne kadar Denizli’de kendilerine sunulan ve kabul edilen projeler, yatırım tutarları ve geri ödenen hibe tutarları hakkında şu bilgileri verdi, “Denizli ilimizde tüm çağrılar süresince kabul edilen toplam proje sayısı 298’e ulaşmıştır. Bu projelerin toplam yatırım tutarları 192 milyon liradır. 2015 yılı sonu itibarı ile alınan tüm projelerin hibe bedeli olan 93 milyon liradır. 
Kurumumuz aracılığı ile bu güne kadar 198 proje için 38 Milyon TL’lik hibe desteği ödenmiştir. Geri kalan hibe tutarları 2015 yılı içinde ödenmesi planlanmaktadır” dedi. 

SON ÇAĞRI DÖNEMİNİN DURUMU
Yetim, 13. Çağrı döneminde olduklarını hatırlatarak, “10 Şubat 2015 tarihinde sonuçlanan 13. Çağrıda toplamda 57 adet proje alınmıştır. Bu projelerin toplam bütçesi 73.5 milyon liradır. Projelerin kurumumuzca incelenip uygun bulunmasıyla birlikte bu miktarın 32,5 milyon lirası yatırımcılara hibe olarak ödenecektir” dedi.

BU KAYNAKLARI DEĞERLENDİRİN
Denizli Valisi Şükrü Kocatepe ise yatırımcılara bu kaynaklardan faydalanma çağrısında bulunarak, ‘’Daha önce görev yaptığım yerlerde hayvancılığı geliştirme amaçlı devletten alınmış kredilerle yapılan, çürümeye yüz tutmuş, bir türlü faaliyete geçmemiş birçok tesisin varlığına şahit oldum. Bir dönem dünya bankasından çok yüksek faizli krediler kullanıldı. O paralar devlet tarafından ödendi ama projeler bir türlü hayata geçirilemedi. Devletimiz bu konularla ilgili acı tecrübelere sahiptir. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumumuzda geçmiş tecrübelerimizden faydalanarak verilen hibelerin doğru yere harcanması, ülkemizin ekonomisine, sosyal, kültürel yapısına katkıların en üst düzeyde sağlanması ve sürdürebilir işletmelerin oluşması için biraz ince eleyip sık dokuyor.Bu durumu da hoş görmek gerekir. İş yapmak isteyene ülkemizde yararlanılabilecek kaynak çoktur. O kaynağı vatandaşlarımıza kullandıracak önemli kurumlardan bir tanesi de Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme kurumudur.’’dedi.

TURİZM DESTEKLERİ VAR
Vali Kocatepe, turizm desteklerinin önemine vurgu yaparak, “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarımın yanında turizme de ciddi destekler vermektedir. Özellikle Pamukkale ve Karahayıt bölgesinde daha yenilikçi ve modern projelere ihtiyacımız var. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ da turizm sektörüne de omuz veren kuruluşlarımızdan biridir. Ben İl Koordinatörünün şahsında kurumun tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Denizlili hemşerilerimizin de daha güzel, daha kapasiteli ve daha modern projeler hazırlayarak bu hibelerden yararlanmalarını istiyorum. ’’dedi