Denizli’nin Güney ilçesine bağlı köylerin içme suyu paralarının yüzde 99,91’inin tahsil edildiği belirtildi. İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, bu başarıdan dolayı Güney Kaymakamı Selman Kibaroğlu’na teşekkür plaketi verdi.

Gürlesin, 2008 yılına kadar köylerdeki su tahsilatını muhtarların yaptığını belirterek, “Bu tarihten itibaren kaymakamlık bünyesinde bulunan Köylere Hizmet Götürme birlikleri vasıtasıyla yapılmaya başladı. Vatandaşlarımızın su sorununu sıfıra indirmek, hiçbir vatandaşımızın susuz kalmaması ve bütçeden verilen paraları minimuma çekebilmek için birliklere devrettik. Çıkarılan yönetmelikle köylerin içme suyu tüketimleri kontrol altına alındı. Bu şekilde vatandaşlarımıza kesintisiz su verilebilmekte ve kaçak kullanımla mücadele daha kolay yapılabilmektedir. Aldığımız bilgiye göre uygulamadan herkes çok memnun.” dedi.

İl Genel Meclisi’nin aldığı kararla Türkiye’de ilk defa sadece Denizli’de uygulanan İçme Suyu Yönetmeliği'yle köylerde içme suyu parası toplanması kararı alındığını hatırlatan Gürlesin, “Başlangıçta itiraz eden ilçelerin başında Güney yer alırken bugün gelinen noktada en başarılı ve problemsiz olarak sistemin uygulandığı yer de Güney oldu. Bunda büyük payı bulunan Kaymakam Selman Kibaroğlu’na, bu işin gerçekten olabildiğini göstermek adına kendisini onurlandırmak için plaket vermeyi uygun gördük. Şu anda uygulama, en verimli olarak merkez, Güney, Acıpayam, Çardak ve Bozkurt'ta devam ediyor.” şeklinde konuştu.