Denizli'nin Serinhisar ilçesinde 1 milyon Euro yatırımla 10 bin metrekarelik alana kurulan güneş enerjisi santrali düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Santral bölgesinde düzenlenen açılış törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Serinhisar Kaymakamı Zeyit Şener, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, yatırımcı işadamı Hüseyin Erikoğlu ve davetliler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali Abdülkadir Demir, Denizli'nin çalışkan insanıyla öne çıkan bir il olduğunu, sahip olduğu doğal kaynaklar ve yapılan yatırımlarla enerji alanında da Türkiye'de söz sahibi durumunda olduğunu söyledi. Enerji alanındaki hedeflerin artık daha büyük olduğunu belirten Vali Demir, “Burada Denizli ve Türkiye açısından tarihe tanıklık ediyoruz. Güneş enerjisi konusunda ne kadar çok başarılı olabilirsek, bu inanılmaz kaynağı çok daha iyi değerlendirmiş olacağız fakat yapmamız gereken ve katetmemiz gereken çok aşama var. Bu, daha bir başlangıç bizim için. Denizli artık ileride bu güneş panellerini üretebilecek kent olacak. Tekstil ve sanayi şehri olan Denizli artık enerjide de Türkiye'nin en önde şehirlerinden birisi olacak” dedi.
Santral daha sonra Vali Abdülkadir Demir ve diğer protokol üyelerinin kurdeleyi kesmesiyle hizmete açıldı. Serinhisarı’ın Ayaz köyünde, tarıma elverişsiz alanda bin 818 güneş paneli kullanılarak oluşturulan santralin 500 kw güce sahip olduğu belirtildi.