Beyağaç İlçe Müdürlüğünün hazırladığı ‘Modern ve Basınçlı Sulama Sistemleri Eğitimi’ ile Kale İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Büyükbaş Hayvanlarda Bakım ve Beslenme Teknikleri’ konulu eğitim projeleri Güney Ege Kalkınma Ajans’ının (GEKA) 2017 yılı Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Desteklenmesi kabul gören projelerin sözleşme imza töreni Güney Ege Kalkınma Ajans’ı (GEKA) Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan ve Beyağaç ile Kale İlçe Müdürlerinin katılımlarıyla 29 kasımda gerçekleştirildi.
İmza töreninde konuşan GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan; Denizli tarımına önemli katkıları bulunan Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün hizmet kapasitesini artırmak amaçlı bu tür projelere desteklerinin artarak devam edeceğini belirtti.

Beyağaç İlçe Müdürü Murat Atalay konuşmasında; Öncelikle Beyağaç tarımına yaptığı bu değerli katkılardan dolayı Güney Ege Kalkınma Ajansına teşekkür ederim. 18-22 Aralık 2017 tarihleri arasında Beyağaç İlçesinde uygulanacak Modern ve Basınçlı Sulama Sistemleri Eğitimine kurumumuz ile birlikte Beyağaç Belediye Başkanlığı ve Beyağaç Sulama Kooperatifinde görevli teknik personelin katılımlarıyla gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu proje ile Modern basınçlı sulama sistemlerinin daha fazla çiftçi tarafından kullanılması sağlanarak, çevre odaklı sürdürülebilir tarımın yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Projemizin sonucunda Beyağaç’ ta katma değeri yüksek ürünlerin üretiminin artırılması suretiyle sulama sistemlerinin doğru kullanılması kapsamında farkındalık oluşturulması amaçlandığı belirtildi.

  
Kale İlçe Müdürü Mustafa Şınık ise konuşmasında; Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından onaylanan projemiz ile İlçe Müdürlüklerimizde görevli Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekimlere ayrıca Proje ortağımız olan ve hayvancılık projesi uygulayan S.S. Gökçeören Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklarına, kurumsal hizmet kapasitesinin artırılması amacıyla gerçekleştirilecek olan ‘Büyükbaş Hayvanlarda Bakım ve Besleme Teknikleri‘ konulu eğitimin,  Hayvancılık işletmelerinde hayvanın ihtiyacı doğrultusunda hazırlanarak dengeli ve doğru beslenme teknikleri ile ülke kaynakları tasarruflu kullanılacak, hayvancılık işletmelerinin maliyetlerindeki düşüşler ile kapasitelerini artırabilecek, kırsal alanda hayvancılık ile geçimini sağlayan nihai hedef kitlemizin ekonomilerine olumlu katkıları olacaktır. Böylece sürdürülebilir tarım güvence altına alınarak bölgesel hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi. 
Yapılan konuşmaların ardından imzalar atıldı.