Denizli Teknokent hizmet binasında gerçekleştirilen GEKA yönetim kurulu toplantısına Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Muğla Valisi Amir Çiçek, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata katıldı. 

Dönem Başkanı olan Aydın Valisi Erol Ayyıldız toplantıda yaptığı konuşmada projelerle ilgili bilgiler verirken, geçtiğimiz ayların GEKA açısından yoğun geçtiğini söyledi. Ayyıldız, "Ajansımız şubat ayı içerisinde 2015 yılı mali destek programlarını ilan etmişti. Alternatif Turizm, Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi ile Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programlarından oluşan çağrıya başvurular yarın sona eriyor. Ajansımızca, programları vatandaşlarımıza en iyi şekilde anlatmak üzere, şubat ayından bu yana bilgilendirme faaliyetleri, ziyaretler ve proje yazma eğitimleri gerçekleştirildi. Bilgilendirme toplantılarımıza 2 bin 60 kişi katılırken, 280 kurum ve firmaya birebir ziyaret gerçekleştirildi. Proje yazma eğitimlerine 483 kişi katıldı. Bölgemizin kalkınmasına ivme kazandıracak nitelikli projelerin gelmesini umuyoruz. Ayrıca, önümüzdeki dönemde değerlendirmeyi geçerek destek alacak projelerin Bölgemize şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz. Ajansımız, toplam bütçesi 900 bin TL olan Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ile toplam bütçesi 500 bin TL olan Teknik Destek Programını 12 Mart 2015 tarihi itibarıyla açıklamıştı. Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında başvurusu alınarak, ön değerlendirmeyi geçen 3 proje bugün Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilecektir" dedi.
Teknik destek programının birinci döneminde şimdiye dek 32 proje başvurusunu yapıldığını kaydeden Ayyıldız, "Programın mayıs ve haziran aylarını kapsayan ikinci dönemi, 1 Mayıs 2015 tarihinden itibaren proje başvurusuna açılmıştır. Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların başvuru yapabildiği her iki programdan ilgili kurum ve kuruluşlarımızın yararlanmasını arzu ediyor ve değerlendirmeyi geçen projelerin bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu. 
Yönetim Kurulu toplantısının bir diğer konusunun ise Avusturya’nın Dornbirn kentinde 24 Nisan- 3 Mayıs 2015 tarihlerinde 10’uncusu düzenlenen Avusturya Kültür ve Kitap Fuarı'na katılımın değerlendirilmesi olduğunu kaydeden Ayyıldız, şunları söyledi:

"Bölgemiz kültür ve sanat ürünleriyle fuara katılım sağlanmış ve Avrupa’ya özellikle Ege bölgesinden giden soydaşlarımıza kendi kültürlerini tanıma ve yaşatma amaçlanmıştır. Ayrıca geçtiğimiz hafta Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile Güney Kore’nin önde gelen basın yayın organlarında görev yapan 12 gazeteciyi, bölgemizi Güney Kore’de tanıtmaları amacıyla ağırladık. Misafirlerimiz Aydın, Denizli ve Muğla’da Pamukkale, Karahayıt, Hieropolis, Buldan, Apphrodisias Antik Kenti, Dalyan, Akyaka ve Bodrum Yarımadasını ziyaret ettiler. Aynı zamanda, yayınlanan haber ve fotoğraflar Güney Koreli seyahat acentelerinin yetkililerine sunularak tur paketi yapmaları için bölgeye davet edilecekler."

Ayyıldız toplantımızın bir diğer gündem maddesinin de ajansın güdümlü proje desteğinden yararlanmak üzere başvurusu yapılan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’na ait 'Muğla Uluslararası Fuar ve Yaşam Alanı Güdümlü Projesinin görüşülmesi olduğunu belirtti. Ayyıldız, fizibilitesi tamamlanan ve projelendirilen çalışmanın, Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek, uygun bulunması durumunda Kalkınma Bakanlığı’nın onayına sunulacağını ifade etti. 
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.