Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın 2014 yılı Teknik Destek Programının Mart- Nisan dönemindeki ilk imza, başarılı proje sahibi Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu ve Geka Genel Sekreteri Süleyman Alata tarafından imzalandı.

Proje kapsamında; proje hazırlama ve değerlendirme konusunda doğrudan hizmet veren zooteknist ve veteriner hekimler ile İl Müdürlüğünde görevli ilgili 40 teknik eleman "Hayvancılık Projelerinde Fizibilite ve Mimari Proje Hazırlama Eğitimi" alacak. Proje ile Denizli ilinde uygulanacak hayvancılık projelerinin daha verimli hale gelebilmesi 
ve kaynakların etkin bir şekilde kullanılabilmesi, ekonomik ve iş verimliliği yönünden uygulanabilir hayvancılık tesislerinin kurulabilmesi ve proje konusunda eğitimli personelin sayısının artırılması amaçlanıyor.

Denizli İl Gıda Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu;"Geka'nın Teknik Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan projeleri ile öncelikle, ilgili teknik personelin mesleki deneyimlerinin artırılacağını ve böylece projelerin kısa sürede yararlı olacak şekilde sunulabileceğini belirtti. Son olarak Kutlu proje ile, hayvancılık tesisi kurmak isteyen yatırımcılara yararlı ve etkin hizmet verilebilmesi ile ekonomik ve sosyal yönden verimli yönlendirme yapılabilmesinin beklendiğini ifade etti.

GEKA'nın,, yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetler ile yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmalara destek verdiği 2014 yılı Teknik Destek Programı Mayıs-Haziran dönemi proje kabulleri devam etmektedir.