GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Esengül Civelek’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Denizli Valisi Hasan Karahan, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ile GEKA Genel Sekreter V. Özgür Akdoğan katıldı.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Esengül Civelek, 122. si gerçekleştirilen toplantıda öncelikle, Ajansın son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetlerin gözden geçirileceğini ve önümüzdeki dönem yapılacak çalışmaların Yönetim Kurulu tarafından istişare edileceğini belirterek, Ajansın 2019’da yürüttüğü Güçlü Sanayi ve Temiz Üretim Mali Destek Programları’nın proje inceleme ve değerlendirme sürecinin bittiğini ve bugünkü toplantıda projelerin Yönetim Kurulu’na sunulacağını ifade etti. Vali Civelek, her iki mali destek programının da Güney Ege Bölgesi’nin kalkınması açısından hayırlı olmasını temenni ettiğini ve en yakın zamanda destek almaya hak kazanan projelerin kamuoyuna açıklanacağını da sözlerine ekledi. 

GEKA’nın da bağlı bulunduğu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın uyguladığı, yerleşim yerleri arasındaki sosyo-ekonomik ilişki yapısını belirlemeyi amaçlayan “Yerleşim Merkezlerinin Kademelenmesi Çalışması”na değinen Muğla Valisi Esengül Civelek, söz konusu çalışmayı Aydın, Denizli ve Muğla’da Ajansın gerçekleştirdiğini söyledi. Bölgedeki Kaymakamlıklar ile işbirliği yapılarak muhtarlara uygulanan bu detaylı anket çalışması hakkında Genel Sekreterlik tarafından bilgilendirme yapılacağını ifade eden Vali Civelek, ilgili çalışmada Ajansla verimli bir çalışma yürüten Bölgedeki tüm Kaymakamlara ve muhtarlara da teşekkür etti. 

GEKA tarafından 2020 yılında gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetlerin yer aldığı “2020 Yılı Çalışma Programı” kapsamında Bakanlık ile koordinasyon halinde gerçekleştirilecek planlama çalışmalarının istişare edileceğini söyleyen Vali Civelek, ayrıca Ajansın bölgedeki paydaşlar ile katılım sağladığı YÖREX Fuarı ile 4. Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi hakkında da Yönetim Kuruluna Genel Sekreterlik tarafından bilgi verileceğini belirtti. 

Son olarak istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek amacıyla uygulanmaya başlanan Sosyal Destek Programı’na (SODES) değinen Vali Civelek, GEKA’ya başvurusu yapılan projelerin inceleneceğini söyledi. Vali Civelek, Yönetim Kurulu üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür ederken toplantıda alınacak kararların bölge ve ülke için hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine son verdi.