Güney Ege Kalkınma Ajansı, Mart ayından itibaren yürüttüğü Teknik Destek Programının 3. döneminde başarılı olan projeleri açıkladı.
GEKA’nın, yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden çalışmalarına teknik destek sağlamak amacıyla yürüttüğü“Teknik Destek Programı”nda 6 proje başarılı bulunarak uygulamaya hak kazandı.
Ajansın2013 Mart ayından itibaren yürüttüğü “Teknik Destek Programı”nın3. döneminde destek almaya hak kazanan projeler sırasıyla; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne ait “Uygulamalı Eğitim İstatistiği: AMOS Destekli Yapısal Eşitlik Modellemeleri”, TOSYÖV Muğla Bodrum Destekleme Derneği’nin “Kobilerde İş Yönetimi ve Kurumsallaşma eğitimi”, Muğla Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne ait “Çocuklar için Elele”, Serinhisar Belediyesi’nin “İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi”,
Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın “İş Planı Hazırlama eğitimi”, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait“Stres Yönetimi, Öfke ve Stres Kontrolü eğitimi” projeleri oldu.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin destek almaya hak kazandığı Uygulamalı Eğitim İstatistiği: AMOS Destekli Yapısal Eşitlik Modellemeleri faaliyetiyle GEKA, Üniversitenin öğretim elemanlarının bilim dünyasında meydana gelen yenilikleri kendi akademik hayatlarına transfer etmelerine, eğitim ve sosyal bilimler alanlarında uluslararası anlamda güçlü yayınlar çıkarabilmenin temel kriterlerinden biri olan metodoloji ve istatistik bilgisine sahip olmalarına vesile olacak.
Güney Ege Bölgesindeki Kobilerin, insan kaynaklarından, üretim yönetimine, ürün geliştirmeden, pazarlama planına, fizibilite hazırlamaktan mevzuat takip etmeye birçok alanda bilgi sahibi olmalarını hedefleyen TOSYÖV Muğla Bodrum Destekleme Derneği’nin Kobilerde İş Yönetimi ve Kurumsallaşma eğitimi, Kobilerin ulusal ve uluslararası rekabette geride kalmama adına iş yaşamında meydana gelen değişime ayak uydurmaları ve işletme yönetim anlayışlarını yeniden yapılandırmalarına olanak sağlayacak.
Muğla Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin Çocuklar için Elele adlı projesiyle rehber öğretmenlerin çocukların bilişsel, duyusal ve duygusal gelişimlerinin izlenmesini sağlayan çocuk testleri doğru bir şekilde uygulanarak raporlanmaları sağlanacak.
Gerçekleştirilecek eğitim faaliyetinden yararlanacak katılımcılar; sağlıklı bir çocuğun gelişimini doğru bir şekilde izleyebilecek ve çocuğun gelişimindeki normalden sapmaları tanımlayabileceklerdir. Eğitimden sonra uzmanlar ebeveynlere, çocuklarının özelliklerini ya da yaşanılan sorunların kaynağını net bir şekilde açıklayabilecektir ve böylece anne babalar, çocuklarıyla olan iletişimlerini çok daha kaliteli bir şekilde sürdürebileceklerdir.
Serinhisar Belediyesi tarafından GEKA’ya sunulan ve başarılı olan İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi ile işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili temel kavramlar, iş yeri güvenliğini ve iş güvenliğini tehdit edici unsurlar, meslek hastalıkları, kaza ve yaralanmalar, yangın, iş kazalarında yapılacak hukuki işlemler ve iş güvenliği mevzuatı üzerinde durularak çalışma hayatında iş kazalarının önüne geçilmesi sağlanacak.
Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın GEKA’dan destek almaya hak kazanan İş Planı Hazırlama eğitimi; Fethiye’de yeni kurulan veya hali hazırda faaliyette bulunan her türlü işletmenin; “neyi, ne zaman, nasıl ve kimlerle” yapacağını gösteren ve işletmenin hedeflerine ulaşmada yararlanacağı en büyük kaynak olarak görünen, finansal destek ihtiyacı söz konusu olduğunda sunulması gereken temel belgelerden olan “İş Planı” hazırlamasını sağlayacak.
Acil tıp teknisyeni ve teknikerlerinde yoğun iş yükü ve stresin neden olduğu motivasyon, iş doyumu ve performans kayıplarının önüne geçilmesinin hedeflendiği Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nün Stres Yönetimi, Öfke ve Stres Kontrolü eğitimi aracılığıyla; acil sağlık hizmetlerinde hizmet kalitesinin yanı sıra iş ve çalışan güvenliği ile sağlığının arttırılması sağlanacak.
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına teknik destek sağlamak amacıyla Ajansımız tarafından yürütülen Teknik Destek programının 3. döneminde 6 proje uygulamaya hak kazandı. Geçtiğimiz aylarda programın 1. ve 2. dönemleri kapsamında 18 projeye destek vererek bu projeleri sonlandırdık. Toplam 500 bin TL bütçeli Teknik Destek programımız aracılığıyla yerel yönetimlerin başta planlama çalışmaları ile yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetlerine destek vermekteyiz. Böylelikle bölgemizdeki yerel yönetimler kurumsal mükemmellik yolunda Ajansımızın verdiği desteklerle emin adımlarla ilerleyerek yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlamaktadırlar. Ajansımızdan destek alarak uygulama aşamasına geçilen projelerin bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.
GEKA tarafından Mart 2013 tarihinde kamuoyuna ilan edilen ve toplam bütçesi 500 bin TL olan “Teknik Destek Programı”nın 4. dönem başvuruları 31 Ekim 2013 tarihine kadar devam edecek. 2 aylık dönemler halinde kabul edilerek değerlendirilen projelerin 5. dönem başvuruları ise 31 Aralık 2013 tarihinde son bulacak.