Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan, güncel desteklerin konu ve kurum bazında aranabildiği www.yatirimadestek.com adlı internet sitesi potansiyel yatırımcıların hizmetine sunuldu. 
GEKA’nın Aydın’da bulunan Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda uzmanların derlemiş olduğu devlet destekleri hakkında bilgiler ve güncel gelişmeleri içeren www.yatirimadestek.com adlı internet sitesinden, potansiyel yatırımcılar tüm destek türlerine tek tuşla ulaşabilecek. 170'den fazla çeşit devlet desteği ve 500'den fazla doküman içeren internet sitesinde, destek mekanizmaları hakkında mevzuat değişiklikleri günü gününe takip edilebilecek. Projelerine uygun destek arayan yatırımcılar, internet sitesinde yer alan arama kutucuğu ile ilgilendikleri sektör, konu veya anahtar kelime ile destek arayarak, fazla sayıda destek unsurları içerisinden uygun olan desteğe daha kolay ulaşabilecek. Ayrıca kurum bazında listeleme yapılarak, ilgili kurumların destek konuları hakkında bilgi sahibi olunabilecek. Desteklerle ilgili gelişmeler olduğu takdirde, bu gelişmeler ile ilgili bilgiler, web sitesinin haberler sayfasından anında duyurulacak.
Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman Alata konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bölgemize ülkemizdeki değişik kurumlarca yürütülen destek programlarından daha fazla kaynak çekmek istiyoruz. Bu anlamda bu program bütün kurum ve kuruluşların, özel sektörün ve STK’ların yararlanabileceği önemli çalışma oldu. Destekleri günü gününe takip edebilmek kişi ve kurumların günlük işleri içerisinde oldukça zaman ve enerji alan bir uygulamadır. İşletmelerin karar vericileri ya da girişimciler fikirlerini hayata geçirme yolunda destek mekanizmalarına oldukça ihtiyaç duymakta ancak destekler hakkındaki mevzuatın karmaşıklığı içerisinde desteklerin özüne ve uygulama esaslarına yeteri kadar odaklanamamaktadırlar. Tüm bu sorunlardan hareketle ülkemizdeki destek mekanizmaları hakkındaki bilgilerden güncel ve kolay olarak faydalanılmasını sağlamak ve projelere en uygun desteğin bulunmasını hızlandırmak adına geliştirdiğimiz sitemiz ile desteklere ulaşmak artık çok kolaylaşacaktır" dedi.
Kurum ve kuruluşların, özel sektörün ve STK’ların desteklerden faydalanabilmesini ve bu yolla proje uygulama kapasitelerini arttırılmasını sağlamaya çalıştıklarını belirten Alata, bu sitenin ülke kalkınmasına ve yeni yatırımlara vesile olmasında fayda sağlamasını dilediğini, ayrıca yatırımcıların tüm sorularına ücretsiz cevap vermek üzere kendi alanında oldukça nitelikli bir ekibin görev yaptığı söyledi.