Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın(GEKA) 2014 yılı Proje Teklif Çağrısı bilgilendirme toplantıları, Aydın, Denizli ve Muğla il merkezlerinde yoğun katılımla gerçekleşti. 
Yenilikle Dönüşüm ve Çevre Mali Destek programlarından oluşan Proje Teklif Çağrısının ilk bilgilendirme toplantısı Denizli’de 5 Şubat’ta, daha sonra sırasıyla 6 Şubat’ta Muğla’da ve 7 Şubat’ta ise Aydın’da düzenlenirken, toplantılara kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcilerinin yanı sıra özel sektörün de yoğun katılımı dikkat çekti.
Toplantılarda GEKA uzmanları, “Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Yenilikle Dönüşüm, Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Yönelik Yenilikle Dönüşüm ve Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Çevre Mali Destek Programları hakkında katılımcılara sunum gerçekleştirdiler. Programların içeriği, amacı, önceliği, bütçesi, başvuru koşulları ve uygun başvuru sahipleri ile değerlendirme süreci hakkında detaylı bilgiler içeren sunumların ardından katılımcılardan gelen sorulara da cevap verildi. Katılımcılardan gelen programlara yönelik soruların kayıt edilerek Ajansın www.geka.org.tr internet adresinde yer alan Sıkça Sorulan Sorular bölümünde cevaplarıyla birlikte yayınlanacağı da belirtildi.
Gerçekleştirilen sunumlarda, Yenilikle Dönüşüm ve Çevre Mali Destek Programlarından oluşan Proje Teklif Çağrısı için uygun projelere 20 Milyon TL’lik kaynak sağlanacağı vurgulandı.
İşletmelerin yenilik, teknoloji, tasarım ve markalaşma kapasitelerinin geliştirilerek, rekabet güçlerinin arttırılmasının amaçlandığı Kar Amacı Güden İşletmelere Yönelik Yenilikle DönüşümMali Destek Programının bütçesinin 11 milyon TL olduğu belirtilirken, Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine Yönelik Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programının bütçesinin ise 3 milyon TL olduğu ifade edildi.
2014 yılı Proje Teklif Çağrısının bir diğer programı olan kar amacı güden işletmelere yönelik Çevre Mali Destek programının bütçesinin 6 milyon TL olduğu söylenirken, bu programla çevresel sürdürülebilirliği sağlamak üzere bölgede çevre kirliliğinin azaltılması, atıklardan yeni ürün ve enerji üretilmesiyle katma değerin arttırılmasının amaçlandığının da üzerinde önemle duruldu. İl merkezlerinde ve 44 ilçede 26 Şubat tarihine kadar devam edecek bilgilendirme toplantılarıyla her iki programın hedef kitlesine uygun tüm paydaşlara ulaşılması hedeflenirken toplantılara yönelik takvime Ajansın internet sitesinden ulaşılabileceği de söylendi. Toplantılarda son olarak, bölgenin proje yazma kapasitesini ve niteliğini artırmak amacıyla 18 Şubat tarihinden itibaren Aydın, Denizli ve Muğla İl merkezlerinde ikişer defa Proje Döngüsü Yönetimi ve Proje Hazırlama Eğitimleri düzenleneceği de belirtildi.