Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Av. Yusuf Garip, çiftinin rahata kavuşmaması durumunda Türkiye’de istikrarın olmayacağını söyledi. 
Tarım ve gıda üretiminin insanlık için taşıdığı önemin her geçen gün yaşanan sıkıntılarla, daha çok hissedildiğini dile getiren MHP Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, "Dünyanın önde gelen bilim adamları ile ilgili kurum ve kuruluşlarının iklim değişiklikleri ve çölleşme konularındaki açıklamaları, herkesi endişeye sevk edecek boyutlara ulaşmıştır. Dünyanın en pahalı mazotunu, gübresini kullanarak çok zor şartlar altında üretim yapmak durumunda kalan çiftçimizin borcu son 12 yılda katlanarak 30 milyar lirayı geçmiştir. Çiftçilerimiz ödeyemedikleri borçları dolayısıyla hapis ve haciz kıskacındadır. Zaten çok zor şartlarda üretim yapmaya çalışan çiftçimiz, 2013 üretim döneminin başladığı ekim ayından, 2014 Nisan ayına kadar yaşanan aşırı kuraklık, Mart 2014 sonunda gerçekleşen don olayı ve son olarak 30-31 Mayıs tarihlerinde meydana gelen dolu yağışı sonucunda ciddi zararlara uğramıştır. Kuraklık, don ve dolu afetleri sonucunda buğdayda rekolte kaybının yüzde 20, sebze ve meyvelerde ise yüzde 30-40 seviyesinde olacağı öngörülmektedir.Yaşanan bu ciddi zararlar ve kayıpları telafi edecek, çiftçimizin gönlünü ferahlatacak hiçbir tedbir geliştirilememiştir" dedi.
Çiftçiye yapılan sigorta teşviğinin yeterli olmadığını savunan Garip, şunları kaydetti:
"Çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının yüzde 3 faizle bir yıl süreyle ertelenmesi, günü kurtarmaktan başka bir anlam taşımamakta, üstelik özel bankalara olan borçlar da değerlendirme dışı bırakılmaktadır.Tarımsal kredilerin ertelenmesi, düşük faizli kredi kullanmış olmak ve sigorta yaptırmış olmak şartlarına bağlanmıştır.Ürününü sigorta ettirmiş olanların zararları sigorta şirketlerince karşılanacağından, esas itibariyle ürünü sigortalı olmayan ve zarar gören üreticiler borç ertelemesinden yararlandırılmamaktadır.Sigorta teşvikinin yeterli olmaması, verasete iştirak ve kiracılık usulü ile arazi işleyen üreticilerin sigorta yaptırmadaki hukuki ve idari engeller, 2007 yılından bu yana, tarımda, toplam sigortacılık oranın yüzde 20’ye ulaşamamasını açıklayan en önemli faktörlerdir."