Mülkünüz için gabion sepet tel kullanarak duvarlar oluşturmayı veya ilginç ve çekici bir oturma alanı yaratmayı düşünüyorsanız, bunun en iyi seçenek olup olmadığı kafanızı karıştırıyor olabilir. Her konuda olduğu gibi gabion sepet tellerin de avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Bu açıdan pozitif ve negatif yönleri ile gabion sepet telleri düşünüp tartmalı ve sonrasında en doğru kararı vermelisiniz.  

Avantajlar

Gabion sepet tellerin sunduğu birçok avantaj mevcuttur.

Güçlü yapıları ağır fırtınalarda dahi sürüklenip gitmelerini engellemektedir. Dere kenarlarına kurulduğunda suyun hızını kesmektedirler. Zira gabion sepet tellerin içindeki kayalar suyun akış enerjisini keserken erozyonu da sınırlandırırlar.

Sepetlerin ve içlerindeki kayaların esnekliği altlarındaki yer kaydığında küçük hareketlere izin vermekte ve yapıyı korumaktadır.

Zaman ilerledikçe kayaların arasındaki boşluklar bitkilerle ve toprakla dolacaktır. Bu da gabion sepet telleriyle oluşturulmuş duvarları daha da güçlü hale dönüştürecektir. Sepetlerin içini dolduracak materyallerin alınması ve nakliyesi de oldukça kolaydır. Dolayısıyla gabionları inşa etmek için harcanan zaman minimumdur.

Kayaların arasındaki boşluklar suyun akmasına imkan verdiği için su seviyesinin de minimum düzeyde olmasını sağlamaktadır.

Dezavantajlar

Gabion sepet tellerin birçok avantajı olmasına rağmen bazı dezavantajları da bulunmaktadır.

Bazı durumlarda, gabion sepet teller üzerlerinde yosun oluştuğu ve teller göründüğü için estetik açıdan istenen etkiyi yaratmayabilmektedirler.

Gabion sepet tellerin avantajlarının ve dezavantajlarının mevcut alanın koşullarına bağlı olacağı unutulmamalıdır. Eğer yer göreceli olarak yumuşaksa gabion sepetin üzerine oturması için betonarme veya taş bir temel oluşturmanız gerekecektir. Zemin sert bir nitelikte ise gabion sepet teller ile duvarların yapılması kısa bir zaman alacaktır.

Daha fazla bilgi için ; https://www.atiktel.com/tr/gabion-sepet-tel