Fiyatlarda yüzde 20’lere varan artışlara neden olan yağışlar, sivri biber, domates, marol ve ıspanak gibi sebzeleri pahalandırdı.
Ürünün donması ve toplanmasında yaşanan aksaklıklardan dolayı fiyatlara yansıyan artışlar pazarcı esnafı yanı sıra vatandaşları da olumsuz etkiledi. Pazarcı esnafı ürünün yeterli gelmemesi ve donmasından yakınırken, vatandaşlar ise fiyatların uçtuğundan şikayetçi. 

FİYATLAR YÜZDE 20 CİVARINDA ARTTI 
Pazarda işlerin normalin altında olduğunu belirten pazarcılar, kardan dolayı vatandaşların geçim şartlarından dolayı hayat pahalılığından dolayı vatandaş alışverişe gelemediğini, kar yağışının da olumsuz etkilediğini ifade ettiler.
Kar yağışının fiyatlara yüzde 20 civarında yansıdı. En fazla marula yansıdı, ıspanak, pırasa gibi yeşilliklere yansıdı.

ESNAF DON OLUNCA TEZGAH AÇAMIYOR
Pazarcı esnaflar, don olduğu zaman tezgah açamadıklarından yakınıyor. İşlerin ağır, havaların soğuk olduğunu belirten pazarcı esnaflar, insanlar dışarı çıkmıyor. Bizde olsak dışarı çıkmayız, acil ihtiyaçlar dışında. Özellikle sabahları don olduğu zaman Pazar etkileniyor, çünkü donuyor ve tezgah açamadıklarını belirtti.
Vatandaşlar ise fiyatlardan şikayetçi. Ancak mecburen almak zorunda olduklarını, almazlarda çocuklarının eç kalacağını belirtiyor. Kar yağışından sonra fiyatların nerdeyse %20 oranında arttığını belirtti.