HABERDENİZLİ.COM

Son olarak Turkish Airlines Euroleague Dörtlü Final Basketbol Turnuvası’nın havlularını üreten Denizli, dünyadaki büyük spor organizasyonları için şimdiden bağlantı yapmaya başladı.

Türkiye’nin ev tekstili başkenti Denizli’nin havluları dünyanın dört bir yanına dağıldıktan sonra şimdi de spor organizasyonlarında kendisini göstermeye devam ediyor. Denizli’nin havluları son olarak Turkish Airlines Euroleague Dörtlü Final'inde 'Turkish Towels' logosu ve "Dört takım, 1 havlu" sloganıyla kullanıldı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, DENİB'in geçen yılın ilk yarısında Türk havlusunun markalaştırması adına Ekonomi Bakanlığı'ndan Türk Malı Marka Desteği aldıklarını söyledi. Kocasert, "Türk havlusu dünyada bin 600 yıldan bu yana tanınıyor. Ancak bu durum ihracatı büyütmek ve rekabet avantajı elde etmek için yeterli değil. İhracatta başarının anahtarı markalaşmak. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı hızlandırdık. Bugün 186 ülkeye ihracat yapıyoruz. Türkiye'nin ana stratejisi doğrultusunda, 500 milyar TL ihracat hedefine ulaşmak için çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.