Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nün düzenlediği “Kırmızı Et Endüstrisi’nin Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu  konferansa katılan UKON Başkanı Ahmet Hacıince, Türkiye’de yaşanan et sorununun ot sorunundan kaynaklandığını kaydetti.
PAÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa, UKON Başkanı Ahmet Hacıince, Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve   Denizli’deki hayvancılıkla ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. 

“TÜRKİYE’NİN ET SORUNU, OT SORUNUNDAN KAYNAKLANIYOR”

UKON Başkanı Hacıince ülkemizde et sorununun aslında ot sorunundan kaynaklandığını, eğer hayvanları besleyecek yeterli otumuz, yemimiz ve meramız olacak olursa hayvan yetiştirmenin bu ülke insanının doğal ihtisas alanı olduğunu vurguladı. Avrupa’da olduğu gibi hayvanların merada otlayarak yetiştirilmesinin önemine değinen Hacıince, ülkemizde yapıldığı gibi hayvanları sürekli ahırda beslemenin yanlış olduğunu böyle devam ettiğimiz müddetçe etin hiçbir şekilde ucuz olamayacağını vurguladı.

Kaliteli kırmızı etin dünyanın her yerinde pahalı olduğunu savunan Hacıince, ülkemizde et üretiminin et verim özellikleri geliştirilmiş etçi sığırlarla değil, süt verim özellikleri geliştirilmiş sütçü sığırlarla yapıldığını, bunun da gerçekte kaliteli et üretiminin önündeki en önemli engellerden biri olduğunu vurguladı. Et sorununun çözümünde mevcut sütçü ineklerin 4. buzağıdan sonra etçi boğa spermaları ile döllenerek et veriminin arttırılabileceğini ifade eden Hacıince, Bakanlığa bu konuları ayrıntılarıyla açıklayan projelerini sunduklarını söyledi.