28 Kasım 2016 Pazartesi (Bugün) başlayan ve 29 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek girişimcilik eğitimlerinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Erdoğan, eğitimlerin her birinin 4 gün süreyle 32 saatte tamamlanacağını dile getirdi. Erdoğan, toplamda 26 grup halinde 780 kişinin girişimci adayı olacağını söyleyerek, “Girişimcilik başvuruları için ilana çıktığımızda yoğun bir taleple karşılaştık, bu bizleri mutlu etti. Denizli Ticaret Odası olarak her ay 60 kişiye eğitim vereceğiz. Ancak girişimcilik belgesinin alınıp bir kenarda durmasının bir anlamı yok. Önemli olan bunu işler hale getirmek, ekonomiye can vermektir.” diye konuştu.

“Hayal kurmadan hiçbir şey olmaz.” diyen Erdoğan, “Hayal kurduktan sonra da planlı ve programlı çalışıp, emek vermek gerekiyor. Bunu yaparsanız hedeflerinize ulaşırsınız. İstihdam, ihracat ve yatırım alanlarını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda ilk adım olarak girişimcilik eğitimleriyle başlamak istedik. Muhakkak bir şeyler yapmanızı arzu ediyoruz.  Biz, Denizli Ticaret Odası olarak sizlere her türlü katkıyı vermek için hazırız.” dedi.

Ülkelerin, milletlerin zenginleşebilmesinin tek yolunun, özel sektörün gelişmesi ve girişimci sayısının artmasından geçtiğini ifade eden Erdoğan, şu anda dünyanın en zengin 20 ülkesinin, aynı zamanda en girişimci 20 ülkesi olduğunu; dünyada, ülkemizde, Denizli’de ve her nerede olursa olsun işsizliğin tek çözümünün girişimcilikte yattığını vurguladı.    
 
KOSGEB Müdürü Kılınç

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli İl Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç, girişimcilik kurslarını açması dolayısıyla Denizli Ticaret Odasına teşekkür ederek, “Denizli'den kurslar için yoğun bir talep vardı. Bu talebin karşılanması anlamında yoğun bir eğitim programı başlıyor. Girişimcilik programı sadece eğitim değil bunun devamında işinin kurulmasıdır. Sizlerin kuracağı işletmeler, ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine çok ciddi katma değer sağlayacaktır. 2023 hedefleri için de bunlar aslında bir mihenk taşıdır. Hayaller de bir işi gerçekleştirmek için ilk adımdır ancak hayallerin doğru ve sağlam olması gerekiyor. Girişimcilik bir risk almaktır, risk aldığınız takdirde de başarılı olursunuz.” dedi.