Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu emekliye bayram müjdesi verdi. Müezzinoğlu katıldığı canlı yayında emekli maaşlarının Ramazan Bayramı'ndan önce yatırılacağını açıkladı.
 
"EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAMDAN ÖNCE ÖDENECEK"

Müezzinoğlu, bayramların emekliler için çocukları, torunları sevindirme günü olduğunun altını çizerek, "İnşallah maaşları bayramlardan önce takdim edeceğiz" açıklamasını yaptı.
 
24 HAZİRAN'A KADAR ÖDENECEK

Ramazan Bayramı tatili 25-26-27 Haziran tarihlerine denk geliyor. 24 Haziran (Arefe günü) cumartesiye geldiği için maaşlar haftanın son günü olan 23 Haziran Cuma gününe dek ödenecek.
 
KIDEM TAZMİNATI AÇIKLAMASI

"Kıdem tazminatı konusunda Başbakanlık'ta Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda, gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz" diyen Müezzinoğlu, "Paylaşma noktasında gelince, paylaşacağız. Önümüzdeki 1 ay içinde olgunlaştıracağız. Mevcut sistemde yüzde 85 mağdur var. Bizim amacımız mevcut sistemde mağduriyetten korumak" ifadelerini kullandı.

Muhalefetin kıdem tazminatı konusundaki tutumunu anlamanın mümkün olmadığını söyleyen Müezzinoğlu, "Mağdurları görmüyorlar, görmek de istemiyorlar ama kendi sistemleri de yüzde 10-15'le yürüyor" diye konuştu.