Emeklilerin başvuru yapabilmesi için aranan şart ise Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği üyesi olması ve üzerine herhangi bir mülkiyeti bulunmaması. Bu şartlara uygun emekliler, derneğin faaliyet gösterdiği illerdeki şubelere başvuru yapabiliyor. Emekliler, 2 1 veya 3 1 ev seçeneklerinden bir tanesini seçebiliyor. 2 1 evlerin 240 ayda 250 lira taksiti bulunuyor. 3 1'ler için ise fiyat henüz belirlenmiş değil.

ADANA'DAN 8 BİN 500 BAŞVURU

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi'ne şuana kadar 8 bin 500 kişi başvuru yaptı. TOKİ evleri ile ilgili kararın ardından derneğin üye sayısında da bir hayli artış oldu. Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi'nin üye sayısı kısa sürede 5 binden 15 bine yükseldi.
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Rafet Kaya, “Genel başkanımız Satılmış Çalışkan TOKİ'ye başvuruda bulundu. Daha önce siyasiler emeklimize, dar gelirli insanımıza ev yapılacağını söylediler. Ama biz hassasiyetle bunun üzerinde durarak sonuçlandırmak istedik. TOKİ başvurumuza olumlu cevap verdi. Biz Adana şubesi olarak emeklilerimizin başvurularını alıyoruz. Şuana kadar 8 bin 500 kişi konuk için başvurdu. Başvuru için Bizim derneğimize üye olan emeklilerimiz kimlik fotokopisi ile başvurabiliyor. Başvuru yapacak emeklinin üzerine ev olmayacak. Biz bu başvuruları dosyalayarak genel merkeze ileteceğiz. Onlar da bu dosyaları gerekli yerlere intikal ettirecek. Emeklinin ev sahibi olabilmesi için mücadele veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz" dedi.
Kaya, ev sahibi olmak isteyen emeklilerin derneğe başvurarak kayıt yaptırmasını istedi.