Yılmaz, bazı basın yayın organlarında yer alan 1 Nisan itibarıyla elektriğe zam yapılacağı iddialarıyla ilgili, Elektrik fiyatları ile ilgili daha önce de manipülasyon yapılmaya çalışıldığını belirten Yılmaz, "Yılbaşında da bunu çok manipüle eden çevreler oldu. Bu çevrelerin olması çok normal. Neticede bugün 80 milyonluk bir ülkede yaşıyoruz ve dışarıdan da bu işleri karıştırmak isteyen çevreleri düşündüğümüzde, bunların olması normal." diye konuştu.
 
Yılmaz, yeni belirlenen tarifede herhangi bir zammın söz konusu olmadığını belirterek, Böyle bir zam yok, olsa bunu içtenlikle söyleriz. Daha önce de EPDK'nın yarın itibarıyla yeni tarifelerini açıklayacağını aktaran  Yılmaz, şunları kaydetti:
 
"Bu tip manipülatif, spekülatif haberler tamamen kötü niyetli, özellikle piyasayı karıştırmak isteyen hem hükümetimize hem kurumumuza yönelik birtakım saldırılardan başka bir şey değildir. Bunlar yalan haberlerdir, bunlar aslı astarı olmayan haberlerdir, yarın tarifemizi göreceksiniz. Biz dün kararımızı aldık, bununla ilgili herhangi bir nihai tüketiciye yansıyacak zam söz  konusu değil"