HABERDENİZLİ.COM / DENİZLİ (AA)

Zeybekci, partisinin Denizli İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin 2017 yılı üçüncü çeyrek büyüme rakamlarında, G20 ve OECD ülkeleri arasında dünyanın bir numarası olduğuna dikkati çekerek ihracatta da rekor kırmayı beklediklerini bildirdi.

"Yarın gece, yani 1 Ocak tarihi itibarıyla daha net bir rakam ortaya çıkar ama inşallah tarihi rekorumuzu kırarak 2017 yılını tamamlamış olacağız." diyen Zeybekci, ülkede yaşanan atılımlara değindi.

Bakan Zeybekci, "Türkiye kendisine layık görülmeye çalışılan, birilerinin negatif anlamda gönlünden geçen o olumsuzlukların hiçbirini yaşamadan tam anlamıyla bir destan yazdı. İnşallah 2018 yılında da 2017 yılında istediğimiz sonucu elde edemediğimiz, gerek enflasyondaki gerekse istihdamdaki alanlarda da sonuçları göreceğiz." dedi.

Türkiye ekonomisinin artık maniple edilen bir ekonomi olmadığını, spekülasyonlarla idare edilemediğini kaydeden Zeybekci, "Hedefimiz bellidir. 2018'den sonra da artık bence 140-150 milyar dolar aralığındaki ihracat, 10-11 bin dolar arasındaki milli gelir... O daireyi inşallah 2017'de kırmış olacağız." değerlendirmesinde bulundu. 

ASGARİ ÜCRET

Bakan Zeybekci, belirlenen asgari ücretin geçen seneye göre yüzde 14,7 oranında net artışı içerdiğini ifade ederek, "Bu konu da hayırlı olsun diyorum. Gönül ister ki bu çok farklı olsun ama şunun da altını çizerek söylemek istiyorum, dünyada bizim gruplarımızda yani OECD, G20 ve dünyanın gelişmiş ülkeleri, dünyanın önde gelen ilk 100-200 ülkesi arasında asgari ücret, yani kişi başına düşen milli gelire göre en yüksek asgari ücreti ödeyebilen ülke Türkiye'dir. Bu şekilde değerlendirmek lazım." vurgusu yaptı.