Yeni yılın gelmesiyle ehliyette de yeni dönem başladı. Denizli Valiliğinde oluşturulan komisyon ile Denizli’deki sürücü kurslarında yeni ehliyet fiyatları belirlendi. Komisyon tarafından alınan karar ile birlikte ehliyetlerde birçok değişiklikler yapıldı. Alınan kararlar hakkında basın açıklaması yapan Denizli Sürücü Kursları Derneği Başkanı Raşit Tekin Yılmaz, yeni yıl ile birlikte ehliyet sınavlarında ve kurslarında önemli değişikliklerinin yapıldığını belirtti. 

TEK FİYAT UYGULAMASI

Alınan karar ile birlikte Denizli’de bulunan 50 sürücü kursun bundan sonra tek fiyat üzerinden ehliyet sınavları açacağını belirten Denizli Sürücü Kursları Derneği Başkanı Raşit Tekin Yılmaz, “ Yeni yıl ile birlikte Denizli’deki kurslarla taban fiyat belirlendi. Sürücü kursları bu belirlenen fiyatlar doğrultusunda sürücüleri ehliyet kursuna alacaklar. Yeni fiyat listesi ise şu şekilde: B sınıfı ehliyet 1038 TL, A-1 658 TL, A-2 738 TL, A-868 TL ve M- 658 TL olarak belirlendi. Diğer yandan ehliyet yükseltmede B’den D’ye 1120 TL ve diğerlerinde 560 TL oldu” dedi.

DİREKSİYON SINAVINDA 100 PUAN ZORUNLULUĞU

Sürücü belgelerine getirilen bu uygulamanın Avrupa standartlarında olduğunu ve en önemli konunun direksiyon sınavı olduğunu hatırlatan Denizli Sürücü Kursları Derneği Başkanı Raşit Tekin Yılmaz, “Artık direksiyon sınavı daha zor. Sürücüye 16 saatlik direksiyon eğitimi verilecek ve sınavda sürücü adayı 100 üzerinden 100 puan alması gerekecek. Eğer sınavda 99 alırsanız kalacaksınız. Kısacası artık eğitimler daha önemli olacak. Bunun için sürücü adaylarımızın kurslarda en çok direksiyon sınavlarının nasıl verildiğini sorsunlar ve buna göre sürücü kurssuna kayıtlarını yaptırsınlar” dedi.

SÜRÜCÜ KURSLARINA SIKI DENETİM

Sürücü kurslarına da sıkı denetimlerin geldiğini belirten Denizli Sürücü Kursları Derneği Başkanı Raşit Tekin Yılmaz, “Artık kurslarda sıkı denetim altına alınacak. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından denetlenecek olan kurslarda yeterli derecede sürücü adaylarına eğitim verilmediği tespit edilirse, kurs açma iptal cezası uygulanacak” dedi.

ELEKTRİKLİK BİSİKLETLERE EHLİYET ZORUNLULUĞU

Yeni alınan karar ile birlikte artık elektrikli bisikletlerinde ehliyetli kullanılacağını belirten Denizli Sürücü Kursları Derneği Başkanı Raşit Tekin Yılmaz, “Trafikte önemli bir soruna neden olan elektrikli bisikletlere de ehliyet zorunluluğu getirildi. Artık elektrikli bisiklet kullananlarda kurslarda eğitim alarak sınavlara girecek ve ehliyet alacaklar” dedi.