Denizli Organize Sanayi Bölgesi (DOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, Türkiye’nin son 10 yıl içerisinde dünyadaki itibarının arttığını ancak muhalefetin buna ayak uyduramadığını söyledi. Ana muhalefet partisi CHP’nin de kendisini düzelterek iktidara alternatif projeler gerçekleştirmesi gerektiğini savunan Uslu, “CHP’nin kendini düzeltmesi, içindeki sorunları bir an önce temizlemesi lazım. Bir partide üç gün arayla iki tane kurultay olur mu? Bu partinin daha parti olmadığını gösteriyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde bir parti üç gün arayla iki kurultay yapmaz.” dedi. Basın İlan Kurumu Denizli Şube Müdürlüğü’nün organize ettiği “Cumartesi Buluşmaları” adlı etkinlik DOSB ev sahipliğinde yapıldı. DOSB Başkanı Uslu, Türkiye’nin 1994’den AK Parti hükümetine kadar kötü bir idareyle yönetildiğini, bu dönemde mafyalaşmanın olduğunu devlet otoritesinin kalmadığını ileri sürdü. Başkan Uslu, “O zamanlar mafya vardı. Ergenekon’da varmış biz bilmiyorduk. Devlet otoritesi zaaf içindeydi. Siyasi otorite yoktu. Şimdi siyasi otorite olduğu için Türkiye kendi geçmişiyle yüzleşiyor. Onları bazıları iktidarın baskısı gibi görüyor. Yıllardan beri Türkiye’yi böyle bir siyasi irade ile yönetilmemişti. 8-10 yıldan beri yeni anlayış var. Rakamlara bakıyorsunuz Türkiye’nin dünyadaki itibarına bakıyorsun yükseliyor. Dünyadaki araştırmalara bakıyorsun hepsi yalan söyleyecek hali yok ya. Türkiye’de bir zihniyet değişikliği oluyor.” dedi.

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç var

Türkiye’de birlik beraberliğe ihtiyaç olduğunu anlatan Başkan Uslu, “Dünyada Amerika ve Avrupa’da her zaman Türkiye’ye karşı bir çifte standart uyguluyorlar. Bunu Türkiye’yi zayıf olduğu zamanlarda yapıyor. Şimdi uygulayamıyor. Çünkü karşısında güçlü bir iktidar var. Türkiye yerine göre her ülkeye karşı tepkisini koyabiliyor. Birleşmiş Milletler (BM)’in yapısını eleştiriyor. Şimdiye kadar hangi Başbakan BM’i eleştirdi. Bu gücü Türkiye kendi özgüveninden alıyor. Eskiden bunlar konuşulmaya başladığında Amerika ve Avrupa kredisini keser diye çekiniliyordu. Türkiye o aşamalarda geçti.” diye konuştu. Türkiye’de birlikte yaşamayı öğrendiğinde önünün açık olduğunu belirten  Uslu, “Başörtüsü biz zamanlar büyük problem olarak görülüyordu. Ama şimdi öyle değil. İnsanlar beraber yaşamayı öğrendi. Türkiye’nin gelişen bir ekonomisi var. Körfez bölgesinden, Balkanlara, Asya’ya kadar Türkiye önder bir ülke haline geldi. 20 yıl önce Türkiye’nin körfez ülkelerinde bile bir itibarı yoktu.” şeklinde konuştu.

Yeni yatırımlar yapıldı
Türkiye’nin son yıllarda yapılan yatırımlarla cehresinin değiştiğini ifade eden Uslu, “Önceden İstanbul ve Ankara gittiğimizde şehirlerin giriş çıkışlarının gecekondularla dolu olduğunu görürdük. Şimdi hepsi kaldırıldı. TOKİ modern konutlar yaptı. Denizlinin alt yapısı değişiyor. Yaparken belediye başkanına çok kızdık. Ama şimdi rahat rahat geçiyoruz. Önceden gelen suyun yüzde 60 kayboluyordu. Kaç senedir buna hiçbir iktidar teşebbüs etmedi. Bu gelişmeler Konya’da, Kayseri’de Gaziantep’te de oluyor. Vatandaşlar bunları gördüğü için AK Partiye yüzde 50 oy veriyor.” Diye konuştu

CHP kendisini düzeltsin

Kendisinin bazen konuşmalarında CHP’yi tenkit ettiğini hatırlatan Uslu şunları kaydetti: “Bunu şundan yapıyorum. AK Parti böyle çalışırsa iktidardan hiç gitmeyecek. Gitmeyince demokrasi de olmayacak. 10 -25 sene sonra bir iktidar değişikliği olmalı. İktidar değişikliği olması için CHP’nin kendisini düzeltmesi gerekiyor. Proje üretmesi lazım. Onun bunun peşinde koşturmaması lazım. Millet projesini görmeyince ne diye oy verecek? Bu CHP’nin kurultayları bitmez. CHP’de vizyonu olan kişiler var, ama bir birlerini yiyorlar. Eskiden CHP emekçinin, işçinin fakirin partisi gibi görülürdü. Şimdi emekçi, fakir fukara AK Partiye oy veriyor. Elit tabak ve eski kronikler CHP’ye oy veriyor. Kadıköy’de CHP kazanıyor. CHP’nin kendini düzeltmesi, içindeki sorunları bir an önce temizlemesi lazım.” Şeklinde konuştu.