GAZİANTEP (CİHAN)- Hür Sanayici ve İşadamları Derneği’nde (HÜRSİAD) ayın konuğu olan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, markalaşma ile kurumsallaşmanın aile şirketlerinin olmazsa olmazı olduğunu söyledi. Aile büyüklerinin şirketin işleyişini çocuklarına da öğretmesi gerektiğini dile getiren Dumankaya, “Evlatlarına şirketlerinizde sorumlulukla birlikte yetki de verin, yoksa ölmenizi beklerler.” dedi.
HÜRSİAD, bu ay İstanbul Anadolu ve Avrupa yakasında yaptığı konut projeleri ile bilinen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya'yı ağırladı. Programının açılış konuşmasını yapan HÜRSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve İnşaat Komite Başkanı İbrahim Erbalcı, her ay akademisyen, yazar, işadamı, bürokrat ve siyasileri üyeleriyle buluşturduklarını belirtti. Erbalcı'nın ardından söz alan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, markalaşma ve kurumsallaşmanın önemine değindi. Bu iki olgunun birlikte gelişip büyüdüğünü kaydeden Dumankaya, “Özellikle Aile şirketlerinin olmasa olmazı budur. Mutlaka bir yerlerden başlamak gerekir. Bunun yanında en önemli kural istişareli hareket edilmesi ve alınan kararlara mutlaka uyulmasıdır.” diye konuştu.
Aile şirketlerine tavsiyelerde de bulunan Dumankaya, “Evlatlarınıza şirketinizde sorumlulukla birlikte yetki de verin, yoksa ölmenizi beklerler.Şirketlerin başında bulunan aile büyüklerinin şirketin tüm işleyişini çocuklarına öğretmeleri gerekiyor. Özellikle genç aile bireylerine sorumluluk verip yetki verilmediğinde ciddi sıkıntıların baş gösterebilir. Bunun sağlanmaması durumunda çocuklar, babalarının ölümünü bekleyip şirketi yönetme hissine kapılabilir. İşleyişi tam olarak kavrayamayan genç yöneticiler de aile şirketlerini kısa sürede batırabilir.” şeklinde konuştu. Bu dengenin kurulması durumunda aile şirketlerinin daha uzun ömürlü olacağına vurgu yapan Dumankaya, “Bir işin ortaya çıkması için sadece sermaye yeterli değil. Mutlaka kişinin emeğini de taşın altına koyması gerekir. Bu iki kavramı bir araya getirmeden sıhhatli bir projenin ortaya çıkması mümkün değil.” diye konuştu.

CİHAN