Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası’nın 3., 14., 29. ve 30. Meslek Komitesi’ne mensup 31 üyeyi araştırma ve inceleme yapmaları amacıyla 37. Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul Fuarı ile ISK-SODEX Fuarı’na gönderdiklerini söyledi.

Özer, yaptığı açıklamada, 5 yıldır üyelerini dünyada ve Türkiye’nin değişik illerinde düzenlenen fuarlara araştırma ve inceleme yapmak üzere gönderdiklerini belirterek, “Üyelerimize, fuar desteğimiz devam ediyor. Son olarak 31 üyemizi, yapı sektörünün en önemli fuarları arasında olan ve 6-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında bu yıl 1150 firmanın katılımıyla gerçekleştirilen Yapı Fuarı’na ve 7-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında İstanbul CNR Fuar alanında iki yılda bir düzenlenen ISK-SODEX Fuarı’na gönderdik.” dedi.

Küreselleşen dünyada ticaret ve sanayi alanındaki rekabetin kıyasıya yaşandığını vurgulayan Başkan Necdet Özer, “Bu rekabet dolayısıyla firmalarımızın üretimlerinin yanında, tanıtım, pazarlama, satış ve bunun sürdürülebilir kılınması için yeni yöntemler bulmaları gerekmektedir. Bunu sağlamada ulusal ve uluslararası alanda düzenlenen fuarların önemi büyüktür.” diye konuştu.

Denizli Ticaret Odası rehberliğinde firmaların rekabet güçlerinin artması için fuarlara katılımlarını sağladıklarını belirten Özer, “Odamıza kayıtlı bulunan işletmelerimizin, rakiplerini tanımaları, yeni ürünler ve teknolojiler hakkında bilgi edinmeleri ve marka imajı oluşturmaları adına fuarlar çok önemlidir. Firmalarımızın ufkunu açmalarına, yeni müşteriler bulmalarına vesile olan fuarlar sayesinde kent ve ülke ekonomimizin daha da canlanacağına inanıyoruz. Bu amaçla son 5 yılda 1500 üyemize öncülük ederek, dünyada ve Türkiye’nin değişik illerinde düzenlenen fuarlarda araştırma ve inceleme yapmalarına fırsat tanıdık. Oda olarak, bundan sonra da fuar desteğimizi devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu.