HABERDENİZLİ.COM

Denizli Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Şube Müdürleri ve Denizli’de faaliyet gösteren pamuk çırçır işletmecileri katıldı.

Toplantıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şubesi’nden Ziraat Mühendisi Orhan Sözay Tarım İl Müdürlüğü’nün 2017 – 2018 pamuk sezonunda yaptığı çalışmaları ve tespit edilen sorunları sunum eşliğinde anlattı. Sunumda, pamuk hasadında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konuşulurken, pamuk çırçır işletmecileri beklentilerini dile getirdi.

Toplantıda söz alan Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, pamuğun ekiminden iplik oluşuna kadar olan işlem sürecinde yer alan herkesin bilinçlendirilmesi, ürünlerin kalitesinin korunmasının gerektiğini vurgularken, “Beyaz altın olarak tabir edilen pamuk, tekstil şehri olan ilimiz için büyük öneme sahiptir. Özellikle pamuk hasadında karşılaşılan sorunlar sektörün ihtiyacı olan pamuğun kalitesini düşürmekte, pamuğun ekonomik olarak değer kaybetmesine neden olmaktadır. Burada Borsamızı, İl Tarım Müdürlüğümüzü ve pamuk alım satımı yapan tüccarlarımızı, çırçır işletmecilerimizi bir araya getirdik. Pamuğun kalitesini korumak için alınması gereken önlemleri beraber belirleyeceğiz” dedi.

Önümüzdeki günlerde pamuk hasadı yapan makinacılar ile de toplantılar olacağını belirten Başkan Tefenlili; sözlerinde “Sezon boyunca karşılaşılan sorunlar ve çözümü konusunda çalışmalarımız olacak. Paydaşlarımız ile tekrar bir araya geleceğiz. Önümüzdeki dönemde daha kaliteli pamuk üretimi için önlemler alacağız” ifadelerine yer verdi.

Toplantıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın konuyla ilgili hazırlamış olduğu mevzuatların pamuk üreticilerine, makine ile hasat yapanlara duyurulması, ilgililerinin bilinçlendirilmesi, coğrafi işaretli ege pamuğunun itibarının arttırılması için çalışma yapılması kararlaştırıldı.