Tosunoğlu’nun ardından toplantıda Meclis üyelerine bir sunum yapan DSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gültekin Okay Salgar, “Türkiye dünya ekonomisinin %1'ini oluşturuyor. Dolayısıyla ürettiği ürün ve hizmetlerden dünyada aldığı %1'den fazla pay başarıyı gösteriyor. IMF’nin Küresel Ekonomik Görünüm raporunda Türkiye’nin ihracatının 2016’nın son çeyreği ve 2017’nin ilk çeyreğinde güçlü toparlandığı belirtildi. Raporda Türk mallarına olan dış talebin Euro Bölgesi’ne yönelik olumlu beklentilerle artabileceğine işaret edildi.” diye konuştu.

Sunumunda, rekabetçilik ve inovasyon konularına da değinen Salgar, şöyle konuştu:
“Dünya Ekonomi Forumu (WEF) tarafından hazırlanan Küresel Rekabetçilik Endeksi 2016‘ya göre de 138 ülke sıralamasında Türkiye’nin yeri 55.’dir.Cornell University, INSEAD, WIPO (Birleşmiş Milletler kuruluşu) tarafından hazırlanan Küresel İnovasyon Endeksi 2016 genel sıralamasında Türkiye 127 ülke arasında 43. sırada yer almıştır.” dedi.

Endüstri 4.0’ı kaçırma lüksümüz yok diyen Salgar, “Teknoloji ve yenilik faaliyetlerinin özel sektör odaklı artırılarak faydaya dönüştürülmesine, yeniliğe dayalı bir ekosistem oluşturarak araştırma sonuçlarının ticarileştirilmesine ve markalaşmış teknoloji yoğun ürünler ile ülkemizin küresel ölçekte yüksek rekabet gücüne erişmesine katkıda bulunmak gerekmektedir.Artık gerideyiz deme lüksümüz yok. Bu yok olmak ile eşdeğer anlam ifade etmektedir. “İlerideyiz” dediğimiz konuları tespit edip, ilerlemeye devam etmemiz gerekmektedir.” dedi.