Denizli İşadamları Derneği (DİAD) Başkanı Erdem Aydın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun açıkladığı, Türkiye ekonomisinin yılın birinci çeyreğinde yüzde 3,2 büyüme oranının dünyadaki ekonomik şartlara göre iyi olduğunu söyledi.

Bu verilerin kendilerini sevindirdiğini belirten Aydın, “Piyasalar, yüzde 2,8’lik oran bekliyordu. Büyümenin beklentilerin üstünde çıkması olumlu bir gelişmedir. Böylelikle Türkiye ekonomisinin 2009 yılının son çeyreğinde başlayan kesintisiz büyüme süreci, on çeyreklik bir döneme ulaşmıştır.” dedi. Yılın ilk çeyreğinde büyümenin, net ihracattan kaynaklandığını vurgulayan DİAD Başkanı Aydın, “İhracatçılarımız, ekonomik krizle boğuşan Avrupa’da daralan iç pazar yerine Afrika ve Ortadoğu’da yeni pazarlarla ihracatta yeni hamleler yapmıştır. Avrupa’daki kriz, bizi ister istemez etkilemiştir. İşin özü itibariyle bu küresel şartlarda yüzde 3,2 iyi bir rakamdır.” dedi.

Türkiye’nin zor bir zamandan geçtiğini vurgulayarak, ülke içindeki bazı meselelerin ve Suriye’de olan hadiselerin ekonomiyi sıkıntıya sokmamasını temenni eden Erdem Aydın, “Ekonominin daha çok canlanması, halkın tam demokrasiyi yaşayarak Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi için beklenen sivil anayasanın bir an önce yazılıp kabul edilmesi şart.” şeklinde konuştu.