Denizli İşadamları Derneği (DİAD) Yönetim Kurulu Başkanı AYDIN, "2006 yılından beri düzenlenen Afrika Ticaret Köprüsü etkinlikleri uluslararası iş dünyasında önemli bir bilinirlik düzeyine ulaşmıştır. Türkiye Afrika Ticaret Köprüsü - 7 (TATK - 7) etkinliğinin bütün sektörlerin katılımıyla düzenlenecek bir program olması nedeniyle birçok sektörde işadamına hitap ettiğini düşünmekteyiz. Programa yüzlerce Afrikalı işadamı gelerek Türk işadamlarıyla buluşacak. Zirve akşamı düzenlenecek yemeğe Türk ve Afrikalı bakanların yanı sıra üst düzey işadamları da katılacak. Önceki zirvelerde milyonlarca dolarlık iş hacminin temelleri atılmıştı." dedi. 
Erdem Aydın ayrıca, "Afrika ülkeleri ve Türkiye arasındaki ilişkiler hakkında bilgi veren Aydın; Ankara'nın Afrika kararlılığı son dönemde açılan büyükelçilik sayısında açıkça görülüyor. Türkiye'nin Afrika ülkelerinde halen 27 sefareti bulunuyor. Bunlardan 14'ü ise son 2,5 senede açıldı. Ankara birkaç ülkede daha büyükelçilik açmayı planlıyor. Benzer şekilde Afrika ülkeleri de Ankara'da sefaret kuruyor. Angola ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti bunun son örneklerinden." ifadesinde bulundu.

Yurtdışından Kimler Katılıyor?
54 farklı ülkeden değişik sektörlerde faaliyet gösteren ithalatçılar, re-eksport firmaları, dağıtımcılar, toptancılar, market zincirleri Türkiye Afrika Ticaret Köprüsü - 7 programına katılacak.