Denizli'nin Honaz İlçesi'nde Kaklık Deri İhtisas OSB İdari Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Honaz Kaymakam Vekili Uğur Tutkan, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Denizli Deri İhtisas OSB Başkanı Mehmet Güran, heyet üyeleri ve yatırımcılar katıldı.

Deri İhtisas OSB Başkanı Mehmet Güran, Denizli dericiliğinin geçmişten bugüne olan süreci, sorunları, talepler ve yürütülen projelerin yer aldığı sunum yaptı. Güran, devlet tarafından uygulanan teşvik sisteminin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyine göre değil sanayi üretim endeksine göre belirlenmesi ve uygulanması gerektiğini, karma OSB'ye geçilmesi ile ilgili çalışma yapılması ve hazırlanan Deri İhtisas OSB'de rekabet gücünün arttırılması için atık su arıtma tesisinin elektrik ihtiyacının güneş enerjisinden sağlanması projesine destek taleplerini anlattı. 

Vali Ahmet Altıparmak ise, bölgenin yatırımcıya cazip hale getirilebilmesi için aynı arıtmaya hitap eden boya ve kimya sektörlerinin de buraya çekilmesi gerektiğini, karma OSB'ye geçilmesinin önemli olduğunu söyledi. Vali Altıparmak, Deri İhtisas OSB'de yatırımcı sayısının arttırılarak daha aktif hale gelmenin yolunun tanıtımdan geçtiğini ifade etti.

DHA