Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli Kordinatörlüğü öncülüğünde  AB İPARD hibe fonlarını kullanarak Denizli’de yatırım yapan girişimcilere adeta para aktı. Denizli’de 2013 ve 2014 yıllarında çıkılan 4  çağrıda, yatırım projeleri onaylanan 242 girişmiciye 61 milyon lira hibe destek verildi. Hibe desteklerle yeni yatırım alanları oluşurken,  önemli oranda istihdamda yaratıldı. 

TKDK Denizli İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, yeni atanan Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru’yu ziyaret etti. Görüşmede Dağdeviren, TKDK destekli yatırımlarla ilgili bilgiler aktardı. 
İPARD hibe fonlarının Pamukkale ilçesinde daha etkin nasıl kullanılacağının mütalaa edildiği görüşmede, İl Koordinatörü Dağdeviren geçmiş çağrı dönemlerinde Pamukkale ilçesinin destek kullanımı hakkında detaylı bilgi verdi.

YATIRIMI YAPTIK HİBEYİ KAPTIK
Dağdeviren, AB İPARD fonlarıyla Denizli’ye 2013 ve 2014 yıllarında çıkılan 4 çağrı sonucunda kabul edilen projeler ve alınacak hibe fonlarıyla ilgili şu bilgileri aktardı, “4 çağrı döneminde başvurusu alınan projelerden 242’u ile sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme imzalanan bu projeler ile toplamda Denizli’de 120 milyon TL’lik yeni yatırım yapılacak ve projelerin uygun olarak tamamlanmasını müteakiben 61,2 milyon TL geri dönüşümsüz hibe yatırımcıların hesaplarına yatırılacaktır. Sözleşme imzalanan proje sahiplerinden 140’ı yatırımlarını tamamlamış ve 11 milyon TL yatırımcılara ödenmiştir. Geri kalan işletmelerin yatırımları tamamlanır tamamlanmaz en kısa zamanda ödemelerini yapılacaktır.”

BİRÇOK ALANDA DESTEK VAR
TKDK olarak tarım ve hayvancılık dışında farklı sektörlere de destekleme yapılabildiğinin altını çizen Dağdeviren, yamaç paraşütünden otel restorana, metal işlemeden ahşap işlemeye, halı sahadan aqua parka, piknik alanları ve hobi bahçelerine kadar çok çeşitli alanlarda yatırımlarahibe desteği verildiğini duyurdu. İş fikri olan, iş kurmak isteyen yerli/yabancı herkesi hibe fonlarından yararlanmaya davet ettiklerini belirten Dağdeviren,  “13. Çağrıyakın bir zamanda ilan edilecek. Malumlarınız olduğu üzere IPARD fonlarının yüzde 75’inin AB’den gelmektedir, Türkiye için kullanılmadığı takdirde AB'ye geri gidecektir, bu açıdan bakıldığında konuyu milli bir mesele olarak görüyoruz ve bu duygularla çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

TURİZM İŞLETMELERİ DİKKAT! HİBE KAPIDA 
Pamukkale ve Karahayıt bölgesinde turizm işletmelerine seslenen Dağdeviren, “İPARD Fonlarının Pamukkale – Karahayıt bölgesinde faaliyet gösteren Konaklama işletmecileri, Restoran/Kafe işletmecileri, Halı saha, Havuz, Aqua park vb işletmeler, Alternatif spor işletmeleri ve Turizme yönelik faaliyet gösteren işletmelere veya bu konularda yatırım fikri olan girişimcilere duyurulmasının faydalı olacağını düşünmekteyiz. Bu konuda her bir proje için 500.000 Euro bedelli her bir projeye 250.000 Euro hibe veriyoruz. Kaymakamlık tarafından belirlenecek bir günde bir sunum yaparak kurum ve desteklerimizi tanıtıcı bilgilendirme toplantısı yaparak anlatmak istiyoruz.” dedi.