Denizli'de işletmecilere müjde. Yenilenebilir enerji  kaynaklarıyla işletmelerinizin enerji ihtiyacını karşılamayı düşünüyorsanız, AB'den yatırımızın yüzde 50 ile 65 oranı hibe olarak geri ödenecek. Enerji derdini ortadan kaldıracak yatırımla ilgili TKDK Denizli İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, IPARD Programı kapsamında 13. çağrı dönemine çıktıklarını hatırlatarak yenilenebilir enerji yatırımları destekleneceğini söyledi. 

TKDK Denizli İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, 13. Çağrı döneminde yatırımcıları bekleyen yenilikleri anlattı. IPARD programı kapsamında yenilenebilir enerji yatırımları destekleneceğini vurgulayarak detayları şu ifadelerle aktardı, " IPARD Programı kapsamında işletmenin, tesisin kendi enerji tüketimine yönelik yenilenebilir enerji yatırımları artık destek kapsamında. Yenilenebilir Enerji Yatırımları; IPARD Programında mevcutta uygulanan tedbirler kapsamında desteklenen yatırımların enerji ihtiyacını karşılamak için yapılacak ilave  yatırımlar olarak planlanmalıdır. Yenilenebilir Enerji kapsamında sadece Güneş Enerjisi (Fotovoltaik) sistemleri desteklenecektir. İşletmenin/Tesisin Enerji İhtiyacı (Tükettiği enerji) kadar kapasiteye (Elektrik Tesisatı Projesinde yazan toplam kurulu güç)izin verilecektir.İşletmenin/Tesisin enerji ihtiyacı 1MW kurulu güçten daha fazla olması durumunda ise üst sınır olarak 1MW kapasite destek kapsamındadır.Şebekeye bağlı(on-grid) sistemler destek kapsamındadır. Sistemlerin kurulumunda kullanılacak olan PV panellerin tek tip (aynı) olması gerekmektedir" dedi. 

ACELE EDİN
Fonların her çağrı döneminde azaldığını ve kurum olarak senede 3-4 defa çağrıya çıktıklarını vurgulayan Yetim, "yatırımcıların proje hazırlama konusunda hemen karar vererek hızlı davranmalarını ve %50 geri dönüşümsüz hibe fonlarından yararlanmak için bize ulaşmalarını bekliyoruz . Denizli’nin AB hibe fonlarından azami derecede istifade edebilmesi, dolayısıyla yatırım ve istihdamın artırılması amacıyla bir iş fikri olan, iş kurmak isteyen yerli/yabancı herkesi hibe fonlarından yararlanmaya davet ediyoruz" dedi.