HABERDENİZLİ.COM

Denizli’de Anadolu’nun en büyük 500 listesine giren 29 şirket Anemon Otel’de düzenlenen törenle ödüllendirildi. Düzenlenen ödül töreninde  Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın modaratörlüğünde Denizbank Finansal Hizmetler Grubu CEO’su Hakan Ateş “Türkiye Ekonomisinin bugünü ve Geleceği” ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirdi.

Törenin açılış konuşmasını yapan  DESİAD  Yönetim Kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu,  Anadolu 500 diye kısaca adlandırılan bu  organizasyon 3 büyük il dışında Anadolu illerinden olan , ortaklık yapısında yüzde 50’nin altında yabancı ortaklığı olan ve büyük holdinglere bağlı olmayan firmalara verilen bir ödül töreni. Denizli 5 yıldır bu listede iyi bir performans sergiliyor.  2012’de Denizli’den 21, 2013’te 28, 2014’te 30, 2015’te 33, 2016’da ise 29 firmamız var. Aynı zamanda Denizli’de bir grup firmalarında  bilgilerini paylaşmadığını fark ettik.  Bu şirketlerde bilgilerini paylaştığı takdirde Denizli’de Anadolu 500’e girecek şirket sayısının 40’a kadar çıkacağını düşünüyorum.” dedi.



Konyalıoğlu’nun konuşmasının ardından  Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın modaratörlüğünde Denizbank Finansal Hizmetler Grubu CEO’su Hakan Ateş “Türkiye Ekonomisinin bugünü ve Geleceği” ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirdi. Güldağ, yaptığı konuşmada ödül alacak firmaları tebrik etti. 



DENİZLİ DİN TURİZMİ POTANSİYELİNE SAHİP

Denizbank olarak bir çok kazının sponsorluğunu yaptıklarını ifade eden Denizbank CEO’su Ateş, ilk defa ziyaret ettiği Leodikya’nın kendisini çok heyecanlandırdığını ifade etti.  Ziyaret sırasında Leodikya’nın  aynı zamanda Hristiyan aleminin 7’inci kilisesi olduğunu öğrendiğini söyleyen Ateş, “Öğrendiğime göre Hristiyanlar hacı olmak için bu 7 kiliseyi dolaşmak zorundalarmış. Daha kısa yoldan hacı olma isteyenler ise 1 ve 7’inci kiliseyi ziyaret ediyormuş. Bu bakımdan Denizli’nin çok önemli bir din turizmi potansiyeli taşıdığını önemle işaret etmek istiyorum.” dedi. 



TÜRKİYE’NİN CARİ AÇI VAR DENİZLİ’NİN FAZLALIĞI

Denizli insanı her zaman heyecanlandıran, çok dinamik ve zinde bir şehir olduğuna vurgu yapan Ateş, “Türkiye’nin cari açığı var. Denizli’nin 1 milyar dolara yakın Cari fazlalığı var.  3 miyar dolar ihracat yapıyor, 2 milyar dolar ithalat yapıyor ve hep katma değeri yüksek işler yapıyor. Bu bakımdan çok etkileyici bir şehir.” İfadelerini kullandı.

 Denizbank’ın temellerini de Denizli’de attıklarını söyleyen Ateş,  Türkiye ekonomisinin dünü ve geleceği ile ilgili bir konuşma yaptı. 

Söyleşinin ardından ilk 500 listesine giren; Erbakır, Aydem Elektrik Perakende Satış, Abalıoğu Yem Soya, Bereket Enerji, Sadık Grup, Kocaer haddecilik, Aynes Gıda, Başak Metal Ticaret, Menderes Tekstil,  Seval Kablo, Kardemir Haddecilik, Halil Pekdemir Çiftliği, Eymes A.Ş., Pamukkale Kablo, Bizimyakı, Elsan A.Ş., Gama Tekstil, Atom Kablo Modern Beton, Ozanteks Tekstil, Küçüker Tekstil, Akça hazır Beton, Ebion Kablo, Uğurlar Tekstil, CMK Kablo, Eke Tekstil, Erikoğlu Emaye bakır Tel Sanayi, Seyran Gıda ve Başaranlar A.Ş’ye ödülleri takdim edildi.