Tarım, hayvancılık, turizm dahil 10 dalda yapılacak yatırımlara AB fonlarında yüzde 65 hibe desteğinin anahtarını sunan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Denizli Koordinatörlüğü, Denizlili yatırımcılar için çıktığı 13’ncü çağrı dönemini tamamlamak üzere. Denizli İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, 13. Başvuru Dönemi için yatırımcılardan son gün olan 10 Şubat 2015 tarihine kadar proje başvuru hazırlıklarına hız vermelerini istedi.
Dr. Yetim, Proje hazırlıklarına yeni başlayacak olanlar için zamanın kısıtlı olması sebebiyle, makine ekipman alımının uygun olabileceğini, bir işletme binası kiralayarak üretime yönelik sıfır makine alımlarının 13. Çağrı dönemine yetişebileceğini ifade etti. Sonraki dönemlerde bütçenin azabileceğini ifade eden Dr. Yetim, yatırımcıların 13. Çağrı dönemini iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.
13. çağrı dönemi ile ilgili bilgiler aktaran Dr. Yetim, “Bu çağrı için proje kabulleri 10 Şubat 2015 tarihine kadar sürecek. Programa dâhil 42 ilde kullanılacak olan toplam hibede il bazında herhangi bir bütçe sınırlaması bulunmamaktadır.  Sadece 13. Çağrı Dönemi için ayrılan bütçe tam 187 milyon EURO’dur. Denizlili yatırımcılarımızın bu destekten paylarını alarak yatırım yapmalarını istiyoruz. Yapacakları proje karşılığında yatırımlarının yüzde 50, bazı yatırımlarda yüzde 65'ine kadar olan kısmı hibe olarak geri verilecek. Ek süre tanınmayacaktır.Kurum Merkezimizden gelen talimat doğrultusunda; bu çağrı ilanı için 10 Şubat 2015, saat 21.00’dan sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.’’dedi.