TİM, Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması‘nın üçüncüsünü açıkladı. Buna göre, Denizli’de 2015 yılından bugüne Pamukkale Üniversitesi Teknokent’te faaliyet gösteren, İngiltere, Fransa, Almanya ve Singapur gibi teknolojide ileri ülkelere Yapay Zeka, Bulut ve Büyük Veri tabanlı yazılımlar geliştiren Cloudnesil firması, yazılım ve bilişim sektöründe ilk 50 sıralamasına girmeyi başardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen törende, şirket adına ödülü, yöneticilerden Burcu Işıktaş alırken, “Lisans derecemi ODTÜ’de, yüksek lisans derecelerimi ise UCLA, Stevens Institute of Technology ve Columbia Universitesi ortak programı ve MIT’de tamamladım. 10 yılı aşkın Amerika’da çalıştıktan sonra ülkemize katkıda bulunmak için geri dönerek bu misyonu yürüten Cloudnesil ile tanıştım. Donanımlı, üretken ve yetkin mühendislerden oluşan ekibimizle daha nice başarılara imza atacağımıza inanıyorum.” dedi.

Cloudnesil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Varlıklı, “Güzide bir Anadolu şehri olan Denizli’den yazılım ihracatı yapmak memnuniyet verici. Yurtdışına beyin göçünü önlemek için çalışıyoruz. Anadolu’daki firmaların da ülkemizin teknolojik kalkınmasında başarılar elde edebileceğini gösterdik. Başta yazılım personelimiz olmak üzere tüm emeği geçen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.