HABERDENİZLİ.COM

Bu yıl 22.si düzenlenen Dubai Gullfood Yiyecek ve İçecek Fuarı, sektörün üreticileri, pazarlamacıları ve alıcılarını bir araya getirdi. 120’den fazla ülkeden fuara katılan 5 bin katılımcının önemli bir kısmını da Türk firmaları oluşturuyor.

Denizli Ticaret Odası’ndan Başkan Uğur Erdoğan’ın öncülüğündeki bir ekibin de takip ettiği fuarda 10 Denizlili firma yer alıyor. Türkiye’nin Ekonomi Bakanlığı öncülüğünde ihracatçı birlikleri vasıtasıyla katıldığı dev fuara Denizli İhracatçılar Birliği kontenjanından 8, Ege İhracatçıları Birliği kontenjanından ise 2 Denizlili firma katıldı.

İlk günden itibaren on binlerce önemli alıcının deyim yerindeyse akın ettiği fuarın gördüğü bu ilgi Denizlili katılımcıları da mutlu etti. Kentin gıda sektörünü Dubai’deki bu önemli organizasyonda temsil eden Denizlili işadamları hem yoğun ilgiden hem de yeni anlaşmalardan memnun.

Çalışkan Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Çalışkan, “Biz DENİB olarak denizli gıda kümesi olarak fuara katıldık. Bütün Ortadoğu, Uzakdoğu ve yakın gelecekte gitmeyi planladığımız bütün fuarlar öncesinde çok önemli bir fuar Dubai gıda fuarı. Herkes çok mutlu. Tek sıkıntımız yer bulamamak. Biz gıda fuarlarında dünyanın en büyüğü olarak Almanya ve Fransa fuarlarını görürüz. Ancak bu sene durum farklı. Dolayısıyla Dubai gıda fuarı diğerlerini geçmiş durumda. Bütün katılımcı firmalar olarak memnunuz” dedi.

Hacı Şerif Genel Müdürü Yunus Helvacı, “Fuar çok hareketli geçiyor. Herkes burada. Bu bölgenin en büyük fuarı. İhracatçılar birliğinin desteği ile fuarda yerimizi aldık. Şovlarımız da devam ediyor”

Altıntop Kuruyemiş Genel Müdürü Veli Tefenlili, “Denizli ihracatçılar birliği ve Ekonomi bakanlığının desteği ile hazırlanan alanda burada ürünlerimizi ve firmalarımızı tanıtmaya çalışıyoruz. Ülke ekonomisine katkıda bulunmak için burada yeni müşteriler, yeni firmalar kazanıyoruz”

Seyran Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çaputçu, “Fuar oldukça hareketli geçiyor. Dubai fuarı zaten Almanya ve Fransa’da yapılan fuarlardan sonra en kalabalık fuar ve en çok verim alınan fuarlardan bir tanesi. Denizli’den katılımcı firmalarla hem ilimizi hem de ülkemizi temsil ediyoruz. Umarım fuardan sonrada bu görüşmeler ticari anlamda karşılığını bulacaktır. Yoğun bir ilgi var. Hepimiz için hayırlı olur inşallah”