HABERDENİZLİ.COM

Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği (DESİAD) Başkanı Okan Konyalıoğlu, 2017 yılı genel değerlendirme ve 2018 yılında sanayicinin beklentileri hakkında konuşu. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan toplantıda konuşan Konyalıoğlu,  DESİAD’ın 170 üyesi ile Denizli Ticari ve Sanayi hayatının ana aktörlerinin toplandığı bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek, “Bizler herhangi bir siyasi oluşuma ya da görüş ile bağı olmayan bir kuruluşuz.  Dolayısıyla olumlu olumsuz her türlü konuda fikir beyan etmek istiyoruz.” dedi. 

SİYASİ GERGİNLİKLER YATIRIMLARI YAVAŞLATTI

2017 yılında sanayicinin yatırım kararlarını yavaşlatan en önemli sebeplerden birinin siyasi gerginlik olduğunu ifade eden Konyalıoğlu, Ekonominin öngörülerle şekillendiğini söyledi. Siyasi partilerin tutumunun bu öngörüleri doğrudan etkilediğinin altını çizen Konyalıoğlu, “2017 yılında siyasi tarafta oluşan sert üslup bizim orta ve uzun vadede yatırım kararlarımızı olumsuz tarafta etkiledi. Bizi pozitif öngörü anlamında biraz arka planda bıraktı.” İfadelerini kullandı. 

“2017 İHRACAT RAKAMLARI 2018 İÇİN OLUMLU BİR HAVA OLUŞTURUYOR”

2017 yılında yaşanan ihracat artışının umut verici olduğuna değinen Konyalıoğlu, “2017’de olumlu gelişmelere baktığımızda ihracatta ikinci en yüksek rakamı bu sene yapmış olmamız ve bu eğiliminde 2018 yılı içinde devam ediyor olması 2018 içinde olumlu bir psikoloji veriyor bizlere, bu olay haliyle yatırımlarımıza yansıyacaktır.” dedi.

KGF ŞAPKADAN ÇIKAN TAVŞAN GİBİ

2017 yılında Kredi Garanti Fonu’nda (KGF) yapılan değişikliklerin sanayiciyi sevindirdiğinin altını çizen DESİAD Başkanı, “KGF sanayici ve ticaret erbapları için şapkadan tavşan çıkması gibi olumlu bir enstrüman oldu.  Çünkü dünya pazarında oluşan bu sert güçlük genelde bir tedirginlik veriyor ticaret hayatına. KGF sayesinde oluşabilecek birçok problemin önüne geçildi. 2017’nin belki de en önemli gelişmesi buydu bizim gözümüzde.” İfadelerini kullandı.  

“ÇARDAK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YENİ BİR BAŞARI HİKÂYESİ OLACAK”

2017 yılında Çardak Organize Sanayi Bölgesinde yaşanan gelişmelerin oldukça menün edici olduğuna değinen Konyalıoğlu, “Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nin Denizli için yeni bir başarı hikâyesi olabileceği ümidi doğdu. Ben Çardak organize Sanayi Bölgesi’nin Denizli için yeni bir Başarı hikâyesi olabileceğine inanıyorum.” diye konuştu.