HABERDENİZLİ.COM

Ekonomist Dergisi ülke ekonomisine yön veren Anadolu'nun en büyük 500 şirketini belirledi. Denizli'den ilk 500 şirket arasında 33 şirket yer aldı.  DESİAD   İlk 500'e giren 33 şirkete  ödül vermek için bir tören düzenledi. Anemon Otel'de  düzenlenen törene Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu, CHP Denizli Milletvekilleri Melike Basmacı, Kazım Arslan, AKParti Denizli Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, CHP İl Başkanı Teoman Sancar, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve işadamları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Okan Konyalıoğlu, Açıklanan ilk 500 firma içinde ki Denizlili firmaların her geçen yıl arttığına vurgu yaptı. Bu sayının artmasının Denizli için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen Konyalıoğlu, bu listeye girmeyen firmalarında listeye girmek için çabaladığını anlattı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  açıklanan listede her geçen yıl artan işadamı sayısının giderek artmasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyledi. Belediye olarak Denizlili sanayicilerin hızına ayak uydurmaya çalıştıklarını söyleyen Zolan, "Denizli halkı ve sizler herşeyin en güzeline layıksınız. Sizin o kalitenize bizlerde yerel yönetim olarak ulaşmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Vali Altıparmak ise yaptığı konuşmada 33 işadamının 133 olması temennisinde bulunarak, " Denizlili işadamının bunu başaracağına ben canı gönülden inanıyorum. Çok şehir gezdim ama buradaki girişimcilik ruhu Türkiye'de yok denecek kadar az." dedi.

Konuşmaların ardından İskenderun'da  bir soba borusu atölyesinden  Dünya markası haline gelen Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Asyalı bir sunum gerçekleştirerek iş hayatındaki tecrübelerini anlattı. 

Sunumun ardından ilk 500'e giren 33 firmaya plaketleri verildi.

İlk 500' e giren firmalar şöyle

Er-Bakır, Aydem Elektrik Parakende Satış, Abalıoğlu Yem, Kocaer Haddecilik, Sadık Grup, Aynes Gıda, Başak Metal Ticaret ve Sanayi, Bereket Enerji, Aydem Elektrik Dağıtım, Menderes Tekstil, Seval Kablo, Kardemir Haddecilik, Seval İhracat İthalat ve Pazarlama, Halil Pekdemir Çiftliği, Pamukkale Kablo, Eymes A.Ş., Atom Kablo, Elvan A.Ş., Gamateks Tekstil Sanayi, Kaynak İplik Sanayi, Ozanteks Tekstil Sanayi, Küçüker Tekstil Sanayi, Akça Hazır Beton Sanayi, Kocaeli Tekstil Sanayi, Uğurlular Tekstil Sanayi, Başarı Tekstil Sanayi, Eke Tekstil Konfeksiyon Sanayi, CMK kablo Elektrik Sanayi, Üç Yıldız Tekstil, Çarkıt Kablo, Başaranlar A.Ş. Erikoğlu Emaye, Gökhan Tekstil.