Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB)  tarafından Ekonomi Bakanlığı'nın desteği ile yürütülmekte olan URGE Projesi kapsamında, Amerika’ya ‘Yurt dışı pazarlama’ faaliyeti düzenlendi. “Turkish Towels”  konseptiyle New York’ta 15-19 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen “Market Week”e katılmak üzere proje grubundan 13 Firma Global Home Show’da  yer aldı.


Program kapsamında DENİB üyesi 13 ihracatçı firma, Amerikalı firma yetkilileriyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Amerikalı İş Adamları derneklerinin yetkilileriyle de görüşen firmalar, güçlü işbirliği kuracakları firmalarla irtibat kurma fırsatına sahip oldu.  Heyet aynı zamanda,  New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ve New York Ticaret Ateşesi Mustafa Ali Yurdupak  ile de bir araya gelerek ABD pazarı hakkında bilgi alışverişinde bulundu. DENIB’in geçen  ay üyeliğini kesinleştirilen USFAI (Amerika  Moda Sanayi  Derneği) ile yeni işbirliği imkanlarını da yaptıkları görüşmeyle pekiştirdi. Dernek yönetiminden temsilciler ile New York’ta  Denib üyeleri bir araya geldi. 
 Ayrıca, TACCI  (Türk-Amerikan Ticaret Derneği) yetkilileri, proje kapsamındaki üye firmalara da ziyarette bulunuldu. 
URGE Projesi ile Dünya’ya açılan DENİB Heyeti ABD’deki görüşmeleri sırasında ülkenin önde gelen sektör dergileri olan Home & Textile Today ve LDB Interior Textiles Dergilerinin yetkilileriyle de  görüşme fırsatı yakaladı. 


 AMERİKA HER ZAMAN FIRSAT
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert New York Pazarlama faaliyeti programı hakkında şunları söyledi; “ Ekonomi Bakanlığımızın da destekleriyle ülke ihracatımızı arttırmaya yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri gibi Dünya ekonomisinin zirvesinde bulunan bir ülkede böyle  bir faaliyeti gerçekleştiriyor olmak biz ihracatçılar için büyük bir fırsat anlamı geliyor. Ümit ediyoruz ki, buradaki ikili iş görüşmelerimiz yakın zamanda somut ticari ilişkilere dönüşür. Bu programın devamını 2015  Mart ayında ve gelecek yıllarda da devam ettirmeyi planlıyoruz.”