Maliye Bakanlığı ve bağlı birimleri tarafından verginin kalkınma ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kazandırılması amacıyla geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen Vergi Haftası kutlamaları başladı.

 27 Şubat – 4 Mart 2012 tarihleri arasında kutlanacak olan 23. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali Cüneyt Aruntaş ve Denizli Vergi Dairesi çalışanları Vali Abdülkadir Demir’i makamında ziyaret ettiler.

  Denizli’nin her konuda olduğu gibi vergi konusunda da devletin yanında olan bir il olduğunu söyleyen Vali Demir, “Biz inanıyoruz ki Denizli insanı her konuda olduğu gibi bu konuda da yeterli bilince sahiptir” dedi.

Denizli’de yeni sektörlerin önümüzdeki dönemlerde hizmete gireceğini vurgulayan Vali Abdülkadir Demir, “Önemli olan Denizli’deki pastayı büyütebilmek. Bizim şuan ki bütün mücadelemiz, mevcut olan sektörlerin üzerine yeni sektörler üreterek var olan pastayı büyütebilmek. Bu sayede devletin alacağı verginin de artmasını amaçlıyoruz. İlimiz sanayisinin gücü tüm dünyada bilinen bir gerçek. Denizli için yeni sektörler gündemde. Denizli’de bulunan jeotermal enerjiyi çeşitli sektörlerde verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Bu alanda, termal tarım, termal enerji ve termal sağlık alanlarında önemli yatırımlar olacak. Bu konuda ülkemizde ve dünyada önde gelen firmalar ilimizde yatırım yapacaklar. Bu firmaların gelmesiyle ilimizin potansiyeli çok daha yukarılara tırmanmış olacak” diye konuştu.