Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi yönetim kurulu üyeleri Türkiye’nin en büyük masif mobilya üreticisi olan Yonga Mobilya’yı ziyaret etti. MÜSİAD Denizli Şubesi Başkanı Necip Filiz ve yönetim kurulu üyelerine fabrika ile ilgili bilgi veren Yonga Mobilya Fabrika Müdürü Gökhan Sertdemir, üretimlerinin yüzde 100’ünü ihraç ettiklerini, Denizli’den tüm dünya ülkelerine mobilya gönderdiklerini söyledi. Yonga Mobilya’nın 1974 yılında çalışmalarına başladığını, uzun süre Devlet Malzeme Ofisi için mobilya ürettiklerini belirten Fabrika Müdürü Sertdemir, “Şuan üretimimiz ve ürün çeşitliliğimizle Denizli’nin en büyük mobilya üreticisiyiz. Antalya Sheraton, İstanbul The Marmara, Pamukkale ve Beyoğlu Richmond Otel Bodrum Sea Garden gibi önemli tesislerin bulunduğu 100 ün üzerinde otel ve birçok tatil köyünün mobilya üretimini ve dekorasyonunu üstlenerek bu konuda uzmanlaştı.” dedi.
60 bin adet mobilya üretiyoruz
2001 yılından itibaren aralarında Marks and Spencer, Ercol gibi ünlü markaların bulunduğu firmalara meşe masif ağırlıklı mobilya üretmeye başladıklarını ifade eden Sertdemir, “Yonga Mobilya şu an Marks and Spencer firmasının en büyük ve en önemli mobilya tedarikçisidir. Ürünlerimizi yoğunlukla İngiltere’ye ihraç ediyoruz. Firmamız, 10 bin metre karesi kapalı olmak üzere 22 bin metrekarelik alan üzerinde üretim yapmaktadır. 278 ortaklı bir şirketiz. 275 çalışanımızla 60 bin adet mobilya üretim kapasitesine sahibiz. Yıllık ciromuz 18 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır.” Şeklinde konuştu.
Yılda Çamlık ormanı kadar ağaç işliyoruz
Firma olarak yıllık ortalama 500 konteynerlik ihracat hacmine sahip olduklarını belirten Sertdemir, “Yıllık 5 bin metre küp masif kullanımı ile ülkemizin en büyük masif mobilya üreticisiyiz. Maliyetinin daha düşük olması ve talebin bu doğrultuda olması sebebiyle Amerikan meşe kullanmaktayız. Yıllık olarak ortalama çamlık ormanı kadar ağaç işleme kapasitemiz var. Ürünlerimizin tamamı ihraç ediliyor. Yeni ve farklı mobilya çeşitleri ile 2012’de de ihracatımız ve kaliteli üretimimiz artarak devam edecek” diye konuştu. MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Filiz’de yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Denizli’nin köklü ve büyük firmalarını ziyaret etmeye devam edeceklerini söyledi.
Masif Mobilya nedir?
Masif mobilya, gövdesi sunta üst ve alt yüzeyler ortalama 0.8 milimetre muhtelif ağaç kaplama, dik yüzeyler ortalama yarım santim ağaç çıta çevrilerek yapılan hemen hemen tüm evlerde olan alışılagelmiş mobilya çeşididir.