Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, "madencilik sektöründe ihracatın her ay gerilediğini, bunun en önemli sebeplerinden birinin maden izin ruhsatlarının süratle alınamaması olduğunu" söyledi.
Kaya, Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından Denizli Doğa Termal Otel'de düzenlenen Madencilik Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisine yaklaşık 5 milyar dolarlık ihracat katkısı yapan madencilik sektörünün yüksek potansiyeline rağmen kan kaybı yaşadığını belirtti.
Madencilikle ilgili yeni kanunun, sektörün gelişmesini engelleyen maddelerden arındırıldığını ve kendileri için umutlu bir başlangıç olduğunu kaydeden Kaya, şöyle devam etti:
"Ancak madencilik ruhsat izinlerinin halen genelgeye bağlı olması sektörü durma noktasına getirdi. Türk madencilik sektörü kriz dönemlerinde bile büyüme gerçekleştirdi. Oysa şu an kriz yok ama ihracatımız her ay geriliyor, bunun en önemli sebeplerinden biri maden izin ruhsatlarının süratle alınamaması. Sırf bu nedenle uzun vadeli yaptığımız ihracat bağlantılarını kaybediyoruz, kazanılan bir pazarın kaybı ülke ekonomisine çok büyük zararlar veriyor."
Madencilik Çalıştayı'nda 2014 yılında Ege Maden İhracatçıları Birliği üyesi olarak Denizli'den en çok maden ihracatı gerçekleştiren sektör temsilcileri ödüllendirildi.